Спектакълът „Калигула“, с участието на актьора Деян Донков и по режисура на Диана Добрева предизвика истински фурор сред пловдивската публика. Още в първите минути на постановката зрителите имаха удоволствието да се насладят на оригиналните визуални решения за костюмите и сценографията.

Пловдивчани бяха силно впечатлени и от хореографията и всички останали движения на актьорите в постановката, сред които се отличаваха имената на Жорета Николова, Александра Василева, Йордан Биков, Деян Ангелов, Биляна Петринска, Елена Петрова и други.

За пореден път пред българска публика Деян Донков доказа своя талант, базиран на своя огромен труд, който е положил на сцената за да превърне ролята си в едно брилянтно изживяване.

В спектакъла „Калигула“ неговата роля е сложна, с постоянно присъствие на сцената и много пластика. През голяма част от времето той лази полугол на четири крака като хищник, който току-що се завръща от кърваво пиршество, а вече дебне следващата си жертва. Героят му – Гай Цезар Германик, или Калигула, попада в капана на собствения си ум след смъртта на сестра си Друзила.

Той е третият прицепс и император на Римската империя и неговото име се свързва с екстравагантния деспотизъм. Бил е противоречив и жесток владетел с налудничаво поведение.

Превъплащавайки се в образ, Деян Донков предизвика бурни реакции сред зрителите и заслужи всички аплодисменти на публиката освен заради таланта си, но и заради ролята на Калигула, която се оказва изключително тежка задача.