В понеделник, 1 юни, от 21:00 часа, феновете на сериала ще могат да се насладят на премиера на Game of Thrones V, 8 еп. – “Суров дом" - на голям екран на открито в Римския стадион (Джумаята) в Пловдив. В 8 еп. участва и българският актьор Захари Бахаров, който за прожекцията специално ще пристигне в Пловдив и ще раздава автографи преди началото й.

Прожекцията е напълно безплатна за феновете на сериала. Пловдив е осмият град от националното турне на Game of Thrones сезон V.

Подобна кино-премиера на телевизионна продукция се прави за първи път в България. Прожекциите са със свободен вход и на тях са поканени най-страстните почитатели на фентъзи поредицата.

HBO България организира премиери на всеки епизод на сериала на голям екран в различен български град всяка седмица като част от национален киномаратон – 10 града, 10 седмици, 10 епизода. Досега HBO зарадва няколко хиляди фена в София, Благоевград, Плевен, Стара Загора, Русе, Велико Търново и Бургас. Феновете могат да се снимат със знамената на основните родове от сагата на Джордж Р. Р. Мартин и да се насладят на ненадминат звук и картина.

Началото на Game of Thrones турнето беше дадено с нощна кино премиера в 04.00 ч. сутринта на 13 април в София. Тази година в 170 държави, сред които и България, сериалът беше излъчен по телевизионния канал на HBO по едно и също време заедно с американския дебют. Най-ранобудните и верни зрители могат да гледат всеки епизод в 04.00 сутринта.

Настоящият Пети сезон на Game of Thrones се снима в пет държави на 151 снимачни площадки за 240 снимачни дни. Участват 166 актьори, над 1000 души снимачен екип и повече от 5000 статисти. Сериалът се гледа в 193 страни по цял свят.

От дебюта си през 2011-та година, Game of Thrones се превърна в тотален световен феномен, както и в най-популярния телевизионен сериал на HBO. През изминалата година сериалът бе най-търсеното телевизионно шоу в световен мащаб в Google, както и най-споменаваната телевизионна продукция във Фейсбук.

Сериалът е базиран на фентъзи поредицата на Джордж Р.Р. Мартин „Песен за огън и лед“, пълна с политически и сексуални интриги сред седем благороднически фамилии, които се борят за контрол върху митичната земя на Вестерос. Епичната поредица, чиито сюжетни линии са богати на обрати, свързани с предателство и благородство, семейни драми, любов, смърт, чест и достойнство, се превърна в най-популярния телевизионен сериал в историята, завладявайки зрителите по целия свят.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg