Христо Гърбов, Албена Павлова, Радина Думанян и Тодор Дърлянов са звездите, които под вещото ръководство на режисьора Андрей Калудов ще представят пред пловдивската публика спектакъла от Нийл Саймън „Духът на любовта“.

Пиесата се репетира от 23 февруари, като работният процес е бил съпроводен с много трудности и непрекъснати местения от зала в зала. Голяма част от репетициите са били в София, а в Дома на културата в Пловдив, където ще бъде и премиерата утре вечер, екипът е работил едва през последните няколко дни, съобщава dcnews.bg.

„Излизането на тази постановка на бял свят се дължи на изключително прецизната политика  на Пловдивския театър“, сподели режисьорът Андрей Калудов. „Театър, който умее да рискува в името на високото качество, заслужава уважение“, допълни той.

Директорът на Пловдивския драматичния театър Кръстю Кръстев сподели, че още при първия прочит се е влюбил в пиесата на Саймън и заедно с драматурга Александър Секулов решили да я поставят на сцената точно с този актьорски състав.

„Духът на любовта“ е една  от последните пиеси на Саймън, 39-та поред в кариерата му, за която всички критици са категорични, че надминава всичко написано от него преди това.

Цялата история започва, когато една жена загубва любимия си съпруг. Тя започва да води въображаеми разговори с неговия дух и това е единственият начин да се справи с огромната болка.

Историята на възрастните Роуз и Уолш по невероятен начин се преплита с тази на младите Арлин и Гевин, които са на път да изживеят същата изпепеляваща любов. Оттам нататък сюжетът се заплита, пораждат се множество въпроси, героите се борят за своето оцеляване, както и с чувството за вина дали не пренебрегват най-близките си. Рисувайки картина след картина авторът ни разкрива своята идея за истинската любов в живота на всеки един.

Спокойствието на четиримата актьори само ден преди премиерата учуди всички и породи естествения въпрос как успяват да бъдат толкова позитивни и уверени.

„Това е килимчето, което ни постла режисьорът“, отговори от името на колегите си младата надежда на българския театър Тодор Дърлянов, като си пожела да има и други възможности за работа с Калудов.

„Задачите на Радина и Тодор са много трудни, тъй като това е една дълбока и многопланова пиеса и се надяваме да успеем да развълнуваме публиката и да я докоснем“, коментира режисьорът.

По думите му мярката за таланта на един актьор е неговата комуникативност и младите надежди на Драмата много бързо са попили професионалното отношение към работния процес.

„Те успяват да преодоляват трудностите и ги превръщат в свои най-силни качества. Не само, че взимат от колегите си опит и познания, но и дават много от себе си“, похвали ги той.

Актьорът Христо Гърбов пък сподели, че вече чувства Албена, Радина и Тодор като свое семейство. Той разкри, че по време на репетициите всички си помагат, споделят трудностите, решават заедно проблемите, а това е сигурна предпоставка за успеха на спектакъла.

Снимки: dcnews.bg

Още новини ТУК

TrafficNews.bg