Когато чуят Свети Валентин някои си представят огромни букети от рози, плюшени мечета, скъпи ресторанти. Извън клишираната представа за Деня на влюбените в столицата ще се случат редица интересни събития, чиято основна тема е именно любовта. Романтичните трепети присъстват в огромна част от изкуството на родни групи и музиканти като БТР, D2, Стефан Вълдобрев, PIF и други. Точно те са главните замесени в пъстрата палитра от концерти, които ще се проведат в София на 14 февруари. Ако с половинката ви сте меломани и обичате музиката на живо, те са страхотен начин да прекарате един наистина незабравим празник. Дни преди Свети Валентин ви показваме част от културната програма в столицата, в която има по нещо за всеки.

Празничното настроение в София започва още на 13 февруари с Поетите Live. На сцената на Sofia Live Club ще излязат любими български актьори, сред които Захари Бахаров, Владо Пенев, Юлиан Вергов, Бойко Кръстанов, Теодора Духовникова, Иван Бърнев и други. Те ще стоплят сърцата на всички присъстващи с незабравима любовна поезия в специалното издание на Поетите Live и Любовта. Вратите на клуба отварят в 20:30 ч., а стартът ще бъде даден в 21:00 ч. Цялото събитие е разпродадено.

"Любовта и Поетите. Любовта на Поетите. Щастлива. Нещастна. Бленувана. Сбъдната. Трагична. Истинска. Вълнуваща. Безпощадна. Неочаквана. Молена. Неискана. Страшна. Вечна. Ще обичаме като за пръв и последен път. С вас."

Стефан Вълдобрев и Обичайните Заподозрени са сред любимите групи на малки и големи. Те ще забият в столичния клуб Mixtape 5 на 14 февруари. "Любовта - това е сладък пай от рая" - както се пее в една небезизвестна песен. Всички щастливо (или нещастно) влюбени ще могат да чуя на живо вечни класики като "Рай", "Обичам те, мила", "Фойерверк", "Едно" и много други. Нощта няма да мине и без любимата на всички "По-полека". Танците и доброто настроение са гарантирани. Стефан Вълдобрев, Иван Лечев, Веселин Веселинов – Еко, Мирослав Иванов и Стоян Янкулов - Стунджи ще излязат на сцената в 21:00 ч., а вратите на клуба отварят в 20:00 ч. Билетите за концерта са налични на bilet.bg на предварителна цена от 20 лева и 25 лева в деня на събитието. 

Когато говорим за любов в българската музика, няма как да не се сетим за Остава. С текстове, които достигат право до сърцето, песните на групата са своеобразен саундтрак за не една любовна драма в живота на феновете. Родната банда ще забие в Деня на влюбените в клуб Terminal 1. Феновете ще могат да пеят с цяло гърло, танцуват, плачат на парчета като "Самолет", "Океан", "Стоп", "Шоколад", "Бесен" и други. Преди Остава на сцената ще се качат Jin Monic, които ще дадат старт на вечерта в 22:00 ч. Вратите на клуба ще бъдат отворени в 21:00 ч. Билетите могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim на предварителна цена от 16 лева, а в деня на концерта - 20 лева.

На фона на бавни мелодии и любовни лирики едно събитие в столицата предлага малко по-различно настроение на 14 февруари. Става въпрос за вечни класики като "Колега", "И твойта майка също", "Звездата", "3 в 1". Рап легендите от Ъпсурт канят феновете си на по чашка вино. Те ще се погрижат за тези, които не си падат по блуса. Хапливите рими ще се леят в Music Jam. Преди Ицо Хазарта и Бат Венци на сцената ще се качат Жлъч и Homelesz. Така хип-хоп партито за Свети Валентин ще бъде наистина шумно и диво. Началният час е 22:00 ч. Билетите са налични в мрежата на Eventim на цена от 25 и 35 лева. 

В Денят на влюбените група PIF кани всички големи заедно с техните деца на акустичен концерт. Музикантите са подготвили страхотен сетлист, с който да зарадват феновете си. Малки и големи ще пеят с цяло гърло на парчета като "Колело", "Приказка", "Оставам тук", "Невидимо дете". Уютната атмосфера по време на събитието пък е осигурена от Литературен клуб "Перото" в Националния дворец на културата.

"Родителите са добре дошли с децата си на 14 февруари, още повече, че "Перото" разполага и с детски кът, в случай, че се уморят да танцуват или им стане скучно да изследват сцената, инструментите и нас", споделя с усмивка фронтменът на PIF Димо Стоянов.

Стартът е в 19:30 ч., а входът за деца е безплатен. Събитието е разпродадено, но на място преди концерта ще бъдат продадени още 20 билета за тези, които не са имали възможност да си закупят онлайн. 

На 14 февруари музикантите от БТР ще зарадват феновете си не само с романтичен концерт за празника, но и с представяне на видеото към новата им балада "Ела". Публиката в Sofia Live Club ще се качи на крилете на любовта с вечните хитове на бандата. Феновете ще плуват в "Море от любов", за да търсят "Забравената нежност", някои ще получат "Цвете от луната", а други "Елмаз и стъкло". Атанас Пенев, Славчо Николов, Иван Калфов и Илиян Диков ще се качат на сцената в 22:00 ч. Вратите на клуба отварят в 20:00 ч. Събитието е напълно разпродадено.

И като стана дума за класики. Песните на Диана Експрес са истинско светило в българската музика. Текстовете им са безупречна любовна поезия. Легендите на родната сцена ще свирят в Club 1857. Концертът им е озаглавен "Блус за двама" - баладата, която би разтопила сърцето и на най-студената девойка. Освен нея феновете ще чуят на живо други златни хитове като "Две праскови и две череши”, "Утре”, "Влюбено сърце”, "Балада за Пловдив”, "Адаптация”, "Душа”, „Молитва за дъжд”, "Есен”, "Северина” и други. Гостите ще имат възможност да спечелят подарък - диск на групата, ако отговорят правилно на въпрос от тяхната викторина. Концертът започва в 22:30 ч.

Родната банда D2 също е сред гвоздеите на музикалната програма в столицата. Групата ще свири в клуб Rock'N'Rolla. Прекрасният глас на Деян Каменов несъмнено ще омагьоса публиката и подкоси краката на дамите. Феновете ще чуят хитове като "Не мога да спра да те обичам", "Тук и сега", "100 години" и други. Концертът започва в 22:00 ч. и е част от акустичното турне на групата.