Калин Вельов и Йоанна Драгнева са главните действащи лица в новата българска комедия "Връзкология". Лентата тръгна по кината по-рано този месец и се радва на интерес от страна на зрителите. Двамата музиканти зарадваха феновете си и с обща песен, която носи заглавието "Безгрижни" и е саундтрак към филма. Автор на музиката, аранжимента и текста на парчето е Калин Вельов.

TrafficNews реши да се свърже с талантливото дуо, за да научи повече за новите им творчески успехи. Вижте какво споделиха те в интервюто:

Разкажете малко повече за снимките на „Връзкология“ – къде и колко време протече снимачният процес, кое беше най-трудното в работата по филма?

Йоанна: За мен това е първа главна роля в киното. Поех я без претенции, аз не съм актриса, но се забавлявах страшно много по време на всички турбуленции, през които героинята ми минава с мъжете. Режисьорът Ивайло Спасов каза, че си е представял само мен в този образ. Реших да скоча. Човек трябва да се предизвиква, да излиза от зоната си на комфорт, за да се развива и да учи нови неща. Забавното е, че в една част от сцените съм бременна, а в други не съм. Със стилиста успяхме да скрием коремчето, което зрителите не забелязват. А във видеото към „Безгрижни“ Калин ми сложи едни високи конги отпред за параван.

Калин: Аз съм подъл любовник, който лъже героинята на Йоанна, че ходи по командировки през уикендите, а всъщност е със семейството си. Така ми тръгна с филмите – в „Омбре“ бях някаква мутра с екшън сцени, в „Бартер“ бях част от криминален контингент. Сега пак съм лош. Да снимаш във филм е страхотно изживяване, да връщаш, да подготвяш сцени, ако има и каскада или някакъв сблъсък между героите, да бъдеш консултиран от специалисти – това е приключение и опит, които вкарват друг адреналин в живота на артиста.

Кое амплоа ви харесва повече – музикантското или актьорското?

Йоанна: Двете се преплитат по естествен начин. Във „Връзкология“ се стараех се да бъда максимално естествена и близка до това, което съм аз в живота, за да пресъздам емоциите на героинята ми натурално. В края на филма историята донякъде се припокрива с моята – оказва се, че любовта е била под носа ми през цялото време. Преди да станем семейство с Миро 15 години бяхме приятели.

Калин: Артистите имат силно отношение към музиката, не случайно доста актьори пеят добре. Нормално е и музикантите, особено певците, да имат общо с актьорската игра, защото всяко заснемане на клип е къса форма на постановка.

Как бихте определили песента „Безгрижни“ и нейното послание?

Калин: Често забравяме, че за да бъдем щастливи, ни е нужно много малко – добра дума в точния момент, два свободни дни, в които да се качиш на мотора и да рестартираш в планината…. „Безгрижни“ е писана доста преди снимките на филма. Песента тръгна от импулс, който получих като станах татко. Музикантския режим рязко се обърна, вместо да си легна в 6.30 ставах с  едно пискливо детско гласче – Карина скачаше в леглото да ме гушка и и да си бърборим. И целия ми ден минаваше енергизиран от тази емоция. Детето е най-големия ни учител по безгрижност.

Йоанна: Във видеото няма нищо напудрено, то включва бекстейдж кадри, които не са включени във филма, лапсуси, всякакви смешни моменти.  

Според вас защо любовта заема толкова централно място в творчеството по света?

Йоанна: Защото любовта е движеща сила. Тук не говоря само за хората на изкуството, които имат малко по-особена сетивност към света. Когато правиш нещо с любов, то рано или късно ще стане успешно. Ще се получи.

Калин: Безлюбовието е страшно нещо, то ражда инертност, скука, и лицемерие, което публиката ти веднага надушва. Не можеш да подведеш публиката. Ако си продукт с добър екип зад гърба си, може и да извадиш късмет с няколко хита, но пак ще си еднодневка. Артистът трябва да е талантлив, честен и обичащ изкуството, за да е успешен.

Ако трябва да определите с една дума какво за вас е любовта, коя ще бъде тя?

Йоанна: Споделеност.

Калин: Адреналин.