Продукти:
- 1.7 кг ряпа
- 35 г сол
- зърна черен пипер
- 1 пресен дафинов лист
Начин на приготвяне:
- Почистете и обелете ряпата и я нарежете на тънки лентички или я настържете с помощта на ренде Мандолина. Премерете количеството ряпа на кухненска везна.
- Поставете ряпата в тенджера. Добавете зърна черен пипер, 20 г сол на 1 кг зеленчук и 1 дафинов лист. Разбъркайте ряпата и я натиснете хубаво с ръка. Покрийте с марля. Затиснете марлята с капак и поставете ряпата на тъмно за 3 седмици.
- Отстранете капака и марлята и прехвърлете ряпата в стерилизирани буркани с херметическо затваряне. Залейте с отделилия се сок по време на ферментацията. Поставете пластмасова мрежичка, която да притиска ряпата и затворете бурканите. Съхранявайте на тъмно и хладно място.
Рецепта: 24kitchen
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
22.11.24 16:59
486
Православната църква почита днес Свети Мартин
22.11.24 16:59
1340
Рецепта за вкусни сладки с ябълки и канела
22.11.24 16:59
13913
Акценти
Бог Дионис посреща любителите на хубавото вино в Пловдив
22.11.24 16:59
772
За пети път: Не избраха председател на Народното събрание
22.11.24 16:59
1575
Полицията в Пловдив издирва мъж, заподозрян в кражба
22.11.24 16:59
7488
Пореден случай на скорпион, открит в дома на пловдивчанин
22.11.24 16:59
7067
Спират светофари на кръстовище в Смирнеснки заради ремонт
22.11.24 16:59
2042