Да се сетиш за лесно, бързо вкусно предястие е чак толкова лесна задача. Винаги искаме началото на менюто да е интересно и ефектно, достатъчно впечатляващо, за да даде добър старт на менюто. Рецептата за запечени праскови с крема сирене е точно такава - много впечатляваща като визия, изключително лесна за приготвяне и невероятно вкусна като краен резултат.
Необходими продукти:
Праскови -6 броя
Kрем сирене -100 грама
Босилек - 12 листа
Зехтин - 1 супена лъжица
Балсамова редукция - 1 чаена лъжица
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за запечени праскови с крема сирене в изборът на прасковите. Избирате стегнати, но зрели праскови, които лесно се делят от костилката. Измивате ги, след което ги разполовявате на две части и отделяте костилката. Намазвате ги с предвиденото количество зехтин.
Сгорещявате оребрен грил-тиган, но спокойно можете да ползвате и барбекю. Изпичате прасковите първо от страната, където е била костилката, за около 4-5 минути, а след това за около толкова и от другата стана.
Изпечените половинки пълните с крема сирене, напръсквате с балсамова редуктиця и добавяте към всяка половинка по малко босилек. Може да сервирате както топли, така и студени.
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш