
За това вкусно лате ще ви трябват около 10 минути и със сигурност ще ви хареса, ако сте фенове на кафето и искате да експериментирате.
Необходими съставки:
120 ml филтърно кафе или 2-4 еспресо капсули
1 супена лъжица масло
1 чаена лъжичка аромат на шам фъстък или смлян шам фъстък
2 супени лъжици захар или подсладител по ваш избор
1/2 супена лъжица кафява захар
1-2 капки зелен оцветител за храна или спирулина, бита сметана и натрошени шам фъстък по ваш избор
Начин на приготвяне:
Загрейте маслото в малка тенджера на умерен огън, като бъркате непрекъснато до златисто кафяво. След като цялото масло се стопи, изсипете го в малка купа.
Загрейте млякото в микровълновата, докато стане горещо, но не кипва. Можете също така да направите пяна за по-искрящо лате. След като млякото се затопли, разбъркайте го с аромата на шам фъстък или смлян шам фъстък, половината масло и захар.
Бъркайте, докато се смеси добре. Разделете млечната смес в две чаши и залейте с еспресо или филтрирано кафе.
В малка купа смесете останалото масло и кафявата захар, за да направите заливка. Ако използвате бита сметана, разделете я равномерно на двете чаши.
Гарнирайте кафето си с няколко капки зелен оцветител за храна или спирулина, бита сметана или смлени шам фъстъци.
Насладете се!
Още от категорията

Рецепта за хрупкава ягодова пита

Как лесно да си приготвим крокети със сирена
