
Необходими продукти:
- сметана - 1 ч.ч. сладкарска
- захар - 1/2 ч.ч.
- кисело мляко - 1 кофичка (400 г), висок процент
- ванилия - 2 прахчета (4 г)
- плодове - по желание
- сладко - за гарниране
Начин на приготвяне:
Разбийте сметаната, предварително много добре охладена с миксер, докато стане на сняг и добавете захарта, киселото мляко и ванилията.
Хубаво доразбийте сместа и я превхвърлете в подходящ за замразяване съд. Сложете за 1 час в камерта, извадете, разбийте отново и така още 3 часа, като разбивате 2-3 пъти.
Накрая оставете йогурт сладолед да се стегне напълно. ПОднесете го на топки и гарниран с плодов топинг или сладко по избор.
Ако искате да направите плодов сладолед йогурт, просто накрая добавете пасирани плодове (около 250 г).
Рецепта: Готвач.бг
Още от категорията

Рецепта за хрупкава ягодова пита

Как лесно да си приготвим крокети със сирена

Как да си направим вкусен десерт: Панакота с кафе
Акценти


Кметът вади на търгове имоти за застрояване за 4 млн. лева




Нов шеф поема Второ РУ в Пловдив


