Ябълковата лимоната с джинджифил е вкусна напитка, подходяща за всеки сезон, но особено за есента и зимата, когато трябва да укрепим имунитета си.
Необходимите продукти са: 700 грама ябълки, 2 лимона, 20 грама джинджифил, 1,5 литра газирана вода.
Приготвяне:
Избирате възможно по-сочни ябълки. Почиствате ги, почиствате и джинджифила. С помощта на сокоизтисквачка, изцеждате ябълките и джинджифила. Изцеждате и лимоните, добавяте лимоновия сок към ябълковия и разбърквате.
Разреждате получената смес от ябълков и лимонов сок и джинджифил със содата, като по желание добавяте лед и листа мента. Тъй като сокът от ябълки е достатъчно сладък, разреждате в съотношение около 1:3.
supichka.com
Още от категорията
Виж всички
Рецепта за постен тиквеник за Бъдни вечер
Сочен огретен от тиквички с много кашкавал
Рецепта за питка за Бъдни вечер
Акценти
Виж всички
Румен Радев започва консултациите за ново правителство
Тормозят жена от София, бореща се срещу незаконни постройки
Заря за пловдивската гордост: Радина Величкова навърши 18