Лешниците и карамелът придават перфектен вкус. Именно затова, всеки вкусил от това сладко изкушение ще поиска рецептата, за да запретне ръкави в кухнята.
Необходими съставки:
За блата:
250 грама натрошени бисквити
100 грама натрошени печени лешници
2 супени лъжици пудра захар
125 грама масло
150 мл мляко
Относно пълнежа:
500 грама сирене маскарпоне (може да се използва и друго несолено крема сирене)
50 грама пудра захар
1 супена лъжица ванилов аромат
250 мл сладка заквасена сметана
2 пакетчета крем за фиксиране
За карамелената заливка:
200 грама бонбони от карамел и лешник (карамелени бонбони)
50 мл сладка заквасена сметана
парчета лешници за декорация
Начин на приготвяне:
1. За да направите блата, смесете всички съставки, след това поставете сместа във форма с диаметър от 20 до 24 см и я поставете в хладилника.
2. За пълнежа разбийте за кратко сиренето маскарпоне, пудрата захар и ванилията с миксер.
3. В друга купа разбийте сладката сметана с крем-фикса, докато стане полуразбита, след това го добавете към маскарпонето и разбийте всичко добре. Нанесете пълнежа върху блата и го върнете в хладилника. Тортата трябва да се охлади поне 3 часа.
4. За топинга разтопете карамелените бонбони, след това добавете сладката сметана, загрейте още няколко секунди, след това разбъркайте, докато съставките се комбинират. Топингът трябва да се охлади до стайна температура (за предпочитане през нощта), за да се излее хубаво върху тортата и да се запази карамелната течност. Накрая извадете тортата от формата, залейте заливката и отгоре украсете с парченца лешници.
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква