
Невероятната поредица от кулинарното студио на словенския шеф Примож Долничар "Вкусотии от буркана" представя нова идея, която може да изпробвате. Само с няколко съставки може да приготвите разядка, която да съхраните за дълго,и да ѝ се насладите по всяко време. Ако обичате патладжани, то тази рецепта е точно за вас. Ето как да я приготвите:
Продукти:
- 3 патладжана
- 3 скилидки чесън
- 1 връзка магданоз
- зехтин
- сол
Начин на приготвяне:
- Измийте и подсушете патладжаните. Отстранете горната част с дръжката им. Нарежете ги на тънки кръгчета.
- Сипете по 2-3 с.л. в 2 тигана и пуснете по 2 скилидки чесън във всеки. Запържете за кратко и извадете чесъна.
- Подредете кръгчета патладжан в тиганите и ги изпържете до златисто, от двете страни. Добавете нарязан магданоз и разтръскайте енергично тиганите. Извадете върху чиста марля, за да се отцедят и изстинат. По същия начин изпържете всички патладжани.
- В предварително стерилизирани буркани сипете на дъното зехтин. Подредете няколко кръгчета пържен патладжан и залейте с още зехтин. Продължете реденето до запълване на обема на буркана. Затворете херметически. Съхранявайте бурканите на тъмно и хладно място.
Изпрати на приятел:
Още от категорията

Рецепта за хрупкава ягодова пита
13.05.25 21:02
6534

Как лесно да си приготвим крокети със сирена
13.05.25 21:02
5677

Как да си направим вкусен десерт: Панакота с кафе
13.05.25 21:02
5606
Акценти


Кметът вади на търгове имоти за застрояване за 4 млн. лева
13.05.25 21:02
16074




Нов шеф поема Второ РУ в Пловдив
13.05.25 21:02
30287


