
Невероятната поредица от кулинарното студио на словенския шеф Примож Долничар "Вкусотии от буркана" представя нова идея, която може да изпробвате. Само с няколко съставки може да приготвите разядка, която да съхраните за дълго,и да ѝ се насладите по всяко време. Ако обичате патладжани, то тази рецепта е точно за вас. Ето как да я приготвите:
Продукти:
- 3 патладжана
- 3 скилидки чесън
- 1 връзка магданоз
- зехтин
- сол
Начин на приготвяне:
- Измийте и подсушете патладжаните. Отстранете горната част с дръжката им. Нарежете ги на тънки кръгчета.
- Сипете по 2-3 с.л. в 2 тигана и пуснете по 2 скилидки чесън във всеки. Запържете за кратко и извадете чесъна.
- Подредете кръгчета патладжан в тиганите и ги изпържете до златисто, от двете страни. Добавете нарязан магданоз и разтръскайте енергично тиганите. Извадете върху чиста марля, за да се отцедят и изстинат. По същия начин изпържете всички патладжани.
- В предварително стерилизирани буркани сипете на дъното зехтин. Подредете няколко кръгчета пържен патладжан и залейте с още зехтин. Продължете реденето до запълване на обема на буркана. Затворете херметически. Съхранявайте бурканите на тъмно и хладно място.
Изпрати на приятел:
Акценти

Белият дом потвърди: САЩ спират военната помощ за Украйна
04.03.25 13:02
4122



Тежка катастрофа блокира АМ "Тракия" ВИДЕО
04.03.25 13:02
1062

Поп-фолк певица се похвали с над 300 км в час на АМ "Тракия"
04.03.25 13:02
7029

ЕС с план за превъоръжаване за 800 млрд. евро
04.03.25 13:02
622



Голяма авария остави няколко квартала на Пловдив без ток
04.03.25 13:02
12696