Невероятната поредица от кулинарното студио на словенския шеф Примож Долничар "Вкусотии от буркана" представя нова идея, която може да изпробвате. Само с няколко съставки може да приготвите разядка, която да съхраните за дълго,и да ѝ се насладите по всяко време. Ако обичате патладжани, то тази рецепта е точно за вас. Ето как да я приготвите:
Продукти:
- 3 патладжана
- 3 скилидки чесън
- 1 връзка магданоз
- зехтин
- сол
Начин на приготвяне:
- Измийте и подсушете патладжаните. Отстранете горната част с дръжката им. Нарежете ги на тънки кръгчета.
- Сипете по 2-3 с.л. в 2 тигана и пуснете по 2 скилидки чесън във всеки. Запържете за кратко и извадете чесъна.
- Подредете кръгчета патладжан в тиганите и ги изпържете до златисто, от двете страни. Добавете нарязан магданоз и разтръскайте енергично тиганите. Извадете върху чиста марля, за да се отцедят и изстинат. По същия начин изпържете всички патладжани.
- В предварително стерилизирани буркани сипете на дъното зехтин. Подредете няколко кръгчета пържен патладжан и залейте с още зехтин. Продължете реденето до запълване на обема на буркана. Затворете херметически. Съхранявайте бурканите на тъмно и хладно място.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
22.11.24 17:17
486
Православната църква почита днес Свети Мартин
22.11.24 17:17
1340
Рецепта за вкусни сладки с ябълки и канела
22.11.24 17:17
13919
Акценти
Бог Дионис посреща любителите на хубавото вино в Пловдив
22.11.24 17:17
922
За пети път: Не избраха председател на Народното събрание
22.11.24 17:17
1609
Полицията в Пловдив издирва мъж, заподозрян в кражба
22.11.24 17:17
8006
Пореден случай на скорпион, открит в дома на пловдивчанин
22.11.24 17:17
7494
Спират светофари на кръстовище в Смирнеснки заради ремонт
22.11.24 17:17
2109