
Салатата е изключително важна част от ежедневното меню на човека, който иска да се храни здравословно. А така, която днес ви предлагане в не само вкусна, но и изключително полезна. Съчетава няколко вида текстури и сезонни плодове и зеленчуци. Освен това има достатъчно изискан вид, тъй че без проблем може да бъде сервираха тогава, когато очаквате гости.
Необходими продукти:
- 200 г перлен ечемик
- 1 малка глава червено зеле
- 1 нар
- 3 стръка стеблена целина
- 60 г орехи
- бейби спанак за сервиране
За дресинга:
- 70 мл студено пресован зехтин
- 1 лимон
- 2 с.л. бял балсамов оцет
- 1 ч.л. мед
- 1 ч.л. ретро горчица
- 1 скилидка чесън
- сол на вкус
Стъпки на приготвяне:
- Сварете ечемика във вода, когато омекне го изплакнете със студена вода и хубаво го отцедете.
- Отделете зрънцата от нара, като го разрежете на четвъртинки и удряте с обратната страна на лъжицата, така че зрънцата да падат в купата.
- Обелете и нарежете целината на тънко, нарежете и зелето на тънко и ги смесете в купа.
- Запечете орехите на сух тиган за кратко и ги накълцайте.
- Смесете ечемика със зелето и целината. Добавете половината от нара.
- За дресинга разбъркайте меда с горчицата, балсамовия оцет, зехтина, настърганата кора и сока от лимон, стрития на паста с малко сол чесън и сол на вкус.
- Овкусете салатата с дресинга и сервирайте върху канапе от спанак, заедно с листенца от целината, запечените орехи и останалите зрънца нар.
Рецепта: 24Kitchen
Изпрати на приятел: