Салатата е изключително важна част от ежедневното меню на човека, който иска да се храни здравословно. А така, която днес ви предлагане в не само вкусна, но и изключително полезна. Съчетава няколко вида текстури и сезонни плодове и зеленчуци. Освен това има достатъчно изискан вид, тъй че без проблем може да бъде сервираха тогава, когато очаквате гости.

Необходими продукти:

  • 200 г перлен ечемик
  • 1 малка глава червено зеле
  • 1 нар
  • 3 стръка стеблена целина
  • 60 г орехи
  • бейби спанак за сервиране

За дресинга:

  • 70 мл студено пресован зехтин
  • 1 лимон
  • 2 с.л. бял балсамов оцет
  • 1 ч.л. мед
  • 1 ч.л. ретро горчица
  • 1 скилидка чесън
  • сол на вкус

Стъпки на приготвяне:

  1. Сварете ечемика във вода, когато омекне го изплакнете със студена вода и хубаво го отцедете.
  2. Отделете зрънцата от нара, като го разрежете на четвъртинки и удряте с обратната страна на лъжицата, така че зрънцата да падат в купата.
  3. Обелете и нарежете целината на тънко, нарежете и зелето на тънко и ги смесете в купа.
  4. Запечете орехите на сух тиган за кратко и ги накълцайте.
  5. Смесете ечемика със зелето и целината. Добавете половината от нара.
  6. За дресинга разбъркайте меда с горчицата, балсамовия оцет, зехтина, настърганата кора и сока от лимон, стрития на паста с малко сол чесън и сол на вкус.
  7. Овкусете салатата с дресинга и сервирайте върху канапе от спанак, заедно с листенца от целината, запечените орехи и останалите зрънца нар.

 

Рецепта: 24Kitchen