
Свинското е сред най-предпотаните меса в куинарията, а когато е част от ястие с традии за българската трапеза, се превръща в любимо хапване. Бабините мръвки с лук е едно от тях. Лесна рецепта, която ще се хареса на всички вкъщи.
свински врат - 1 кг
свински гърди - 300 г
праз - 4 стръка
масло - 4 с.л.
Водка – 2 с. л.
сол
черен пипер
сминдух
Нарежете месото на хапки.
Сложете маслото в тиган, прибавете месото и водката. Пържете до готовност като го разбърквате периодично.
През това време изчистете и нарежете лука на едро и го добавете при готовото месо.
Посолете и поръсете с черен пипер и сминдух.
Разбъркайте и щом празът омекне махнете от котлона.
Акценти

Белият дом потвърди: САЩ спират военната помощ за Украйна




Премиерът свиква Съвета по сигурността



Пловдивчанин снима най-голямото събиране в човешката история
