Разбира се, тази рецепта е импровизация, но пък много сполучлива и много вкусна. Комбинацията на пилешки късчета с вкусен сос и картофено пюре е перфектна. Безапелационно любима на малки и големи. Да приготвим тези пилешки хапки е много лесно, а почти всички са във възторг от резултата. Може да сервирате пилешките късчета тип Хепи на отделни порции или да сервирате пилешките късчета и картофеното пюре в отделни купи и така всеки сам да прецени, колко му се хапва.

Необходими продукти: 

пилешко месо - 500 грама (бяло)
гъби - 200 грама
черен пипер - 1/2 чаена лъжица
соев сос - 1/3 чаена чаша
барбекю сос - 2 супени лъжици
доматено пюре - 1 супена лъжица
брашно - 1 супена лъжица
олио - 3 супени лъжици
краве масло - 2 супени лъжици
картофи - 800 грама
кашкавал - 30 грама
прясно мляко - 1/2 чаена чаша

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за пилешки късчета Хепи с картофено пюре е подготовката на продуктите. Измивате картофите и ги слагате в голяма тенджера да врат. Междувременно нарязвате пилешкото на хапки, добавяте около ½ чаена лъжица сол и черния пипер, след което разбърквате, за да се овкусят добре. Поръсвате хапките в брашното, така че хапките да се овалят леко от всички страни.

Сгорещявате олиото в голям тиган с незалепващо покритие и запържвате за 2-3 минути от всяка страна пилешките късчета, заедно с нарязаните на едро гъби, пише supichka.com. В чаша разбърквате соевия сос, доматеното пюре, барбекю соса и ½ чаена чаша вода до хомогенност, след което добавяте в тигана, разбърквате и оставяте да поври за готовност.

Обелвате сварените картофи и докато са още топли добавяте 1 чаена лъжица сол, маслото и прясното мляко и намачквате картофите с преса за картофи до получаване на пюре. Може да оставите дребни бучки от картофите в пюрето, за по-приятна консистенция. Преди сервиране поръсвате с настърган кашкавал.

 

 

Снимка: supichka.com