Новото ни предложение е рецепта за крем супа, подходяща за всеки новак в кухнята – вкусна и лесна е и много полезна! Крем супата от моркови е типичен представител на рода "крем супи", защото, като всяка друга се приготвя много бързо, а в същото време е плътна и засищаща.
Неоходими продукти:
- моркови 1/2 кг
- лук 1 брой
- краве масло 30 гр
- топено сирене 50 гр
- прясно мляко 100 мл
- картофи 1 брой
Начин на приготвяне:
- Първата стъпка от рецептата за крем супа от моркови е подготовката на морковите. Морковите се почистват и се нарязват на колелца. Лукът се нарязва надребно.
- В тенджера се загрява маслото, в което се изсипват нарязаните лук и моркови. Задушават се под капак, докато зеленчуците поомекнат (за около 5 минути), след което към тях се добавят картофа и вода, колкото да покрие морковите. Овкусявате със сол и по желание с черен пипер. Зеленчуците трябва да поврат докато морковите съвсем омекнат.
- След като се сварят морковите се добавя топеното сирене и млякото. Супата се пюрира с кухненски робот или пасатор. Ако е прекалено гъста може да добавите вода до получаване на желаната консистенция.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш
27.12.24 22:07
19580
Здравословна рецепта: Бананови бисквити без захар
27.12.24 22:07
13820
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
27.12.24 22:07
861