Новото ни предложение е рецепта за крем супа, подходяща за всеки новак в кухнята – вкусна и  лесна е и много полезна! Крем супата от моркови е типичен представител на рода "крем супи", защото, като всяка друга се приготвя много бързо, а в същото време е плътна и засищаща.

Неоходими продукти:

  • моркови 1/2 кг
  • лук 1 брой
  • краве масло 30 гр
  • топено сирене 50 гр
  • прясно мляко 100 мл
  • картофи 1 брой

Начин на приготвяне: 

  1. Първата стъпка от рецептата за крем супа от моркови е подготовката на морковите. Морковите се почистват и се нарязват на колелца. Лукът се нарязва надребно.
  2. В тенджера се загрява маслото, в което се изсипват нарязаните лук и моркови. Задушават се под капак, докато зеленчуците поомекнат (за около 5 минути), след което към тях се добавят картофа и вода, колкото да покрие морковите. Овкусявате със сол и по желание с черен пипер. Зеленчуците трябва да поврат докато морковите съвсем омекнат.
  3. След като се сварят морковите се добавя топеното сирене и млякото. Супата се пюрира с кухненски робот или пасатор. Ако е прекалено гъста може да добавите вода до получаване на желаната консистенция.