Да, прочетохте правилно! Шницелите от карфиол станаха истинска тенденция в света на веганите, които без съмнение трябва да опитате. А, ако добавите към тях куркума, ще получите хрупкаво, златисто съвършенство. Най-хубавото от всичко: рецептата е невероятно проста!

Необходимите съставки за 4 души: карфиол, 1 супена лъжица зехтин, 1 супена лъжица куркума на прах, сол, черен пипер.

Приготвяне:

Измийте карфиола, подсушете го и го изпечете в тава, облицована с хартия за печене. Карфиолът трябва да е почистен от листа и стръкове, нарязан на кръстчета от 1 до 2 см, поръсен с олио и подправен на вкус.

Печете за 20 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса.

Идея плюс: добавете чаена лъжичка песто от босилек или рукола.