Необходими продукти:
- 1 багета
- 300 г чери домати (червени, жълти и оранжеви)
- 2 топки сирене „Моцарела“
- 1 скилидка чесън
- 1/2 връзка босилек
- 3 с. л. зехтин
- 1 ч. л. тъмен балсамов оцет
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Хлябът се реже на филийки, които се подреждат в тава, намазват се с 2 с. л. от зехтина и се пекат 8–10 минути в загрята на 170 градуса фурна.
- Върху филийките се разпределя накъсана моцарела и се пекат още 4–5 минути.
- Почистените домати се разполовяват, овкусяват се с оцета, сол и черен пипер, останалия зехтин и наситнения чесън.
- Върху филийките се слага от доматената смес и се поръсва с накъсан босилек.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Виж всички
Как да си направим бърза шарена туршия
02.11.25 23:15
13803
Как се приготвя печена тиква по турски
31.10.25 23:30
69997
Лесен и бърз начин за приготвяне на кисело зеле в буркан
30.10.25 23:15
9656
Акценти
Виж всички
По-голяма ледена пързалка ще радва пловдивчани тази година
04.11.25 13:00
5250
Силно земетресение в Гърция се усети и в Пловдив
05.11.25 09:33
24611
„Умни” гривни следят самотни възрастни хора в Пловдив
04.11.25 20:00
4148
Темите на Traffic News
Вирус с дълъг възстановителен период върлува в Пловдив
25.10.25 14:00
56697