Необходими продукти:
- 1 консерва риба тон в зехтин
- 2 скилидки чесън, нарязани на филийки
- 20 грама масло
- 300 грама талиатели
- 125 грама заквасена сметана
- 2 листенца пресен босилек
- сол, черен пипер
- щипка риган
Начин на приготвяне:
Налейте вода в тенджера, след като заври я подсолете и сварете талиателите. Отцедете ги и оставете настрана. В тиган изсипете олиото от консервата, добавете чесъна и маслото.
Разбъркайте, налейте сметаната и прибавете талиателите.
Подправете със сол, черен пипер и риган.
Добавете рибата, гответе 5-7 минути и разпределете порции. Поднесете пастата, гарнирана с листенца пресен босилек.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
22.11.24 21:40
488
Православната църква почита днес Свети Мартин
22.11.24 21:40
1342
Рецепта за вкусни сладки с ябълки и канела
22.11.24 21:40
13921
Акценти
Бог Дионис посреща любителите на хубавото вино в Пловдив
22.11.24 21:40
1918
За пети път: Не избраха председател на Народното събрание
22.11.24 21:40
1990
Полицията в Пловдив издирва мъж, заподозрян в кражба
22.11.24 21:40
11448
Пореден случай на скорпион, открит в дома на пловдивчанин
22.11.24 21:40
9801