Необходими продукти:
- 1 консерва риба тон в зехтин
- 2 скилидки чесън, нарязани на филийки
- 20 грама масло
- 300 грама талиатели
- 125 грама заквасена сметана
- 2 листенца пресен босилек
- сол, черен пипер
- щипка риган
Начин на приготвяне:
Налейте вода в тенджера, след като заври я подсолете и сварете талиателите. Отцедете ги и оставете настрана. В тиган изсипете олиото от консервата, добавете чесъна и маслото.
Разбъркайте, налейте сметаната и прибавете талиателите.
Подправете със сол, черен пипер и риган.
Добавете рибата, гответе 5-7 минути и разпределете порции. Поднесете пастата, гарнирана с листенца пресен босилек.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Виж всички
Как да си направим бърза шарена туршия
02.11.25 23:15
13795
Как се приготвя печена тиква по турски
31.10.25 23:30
69995
Лесен и бърз начин за приготвяне на кисело зеле в буркан
30.10.25 23:15
9656
Акценти
Виж всички
По-голяма ледена пързалка ще радва пловдивчани тази година
04.11.25 13:00
5250
Силно земетресение в Гърция се усети и в Пловдив
05.11.25 09:33
24599
„Умни” гривни следят самотни възрастни хора в Пловдив
04.11.25 20:00
4142
Темите на Traffic News
Вирус с дълъг възстановителен период върлува в Пловдив
25.10.25 14:00
56691