Продукти:
- 3 големи яйца
- 2 с.л. течна животинска сметана
- бучка масло
- сол
Начин на приготвяне:
- Разбийте яйцата и сметаната в купа.
- Разтопете маслото в загрят тиган, без да става кафяво на цвят. Изсипете яйцата в тигана и започнете да разбърквате енергично с шпатула в подължение на 30 секунди.
- Отлепете краищата на яйцата с шпатула и изчакайте яйцата да се стегнат отгоре. Наклонете тигана в една посока, за да се придвижат суровите яйца в нея.
- Щом омлета е готов отдолу, започнете да го навивате като килим. Накрая ще се задържат по-течните, още сурови яйца. Наклонете тигана в една посока и го чукнете, за да излезе края на омлета отвън. Прехвърлете в чиния, като незавитата част на омлета остане отдолу. Подравнете омлета с помощта на две лъжици.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
22.11.24 21:26
488
Православната църква почита днес Свети Мартин
22.11.24 21:26
1342
Рецепта за вкусни сладки с ябълки и канела
22.11.24 21:26
13921
Акценти
Бог Дионис посреща любителите на хубавото вино в Пловдив
22.11.24 21:26
1891
За пети път: Не избраха председател на Народното събрание
22.11.24 21:26
1976
Полицията в Пловдив издирва мъж, заподозрян в кражба
22.11.24 21:26
11358
Пореден случай на скорпион, открит в дома на пловдивчанин
22.11.24 21:26
9697