
Продукти:
- 3 големи яйца
- 2 с.л. течна животинска сметана
- бучка масло
- сол
Начин на приготвяне:
- Разбийте яйцата и сметаната в купа.
- Разтопете маслото в загрят тиган, без да става кафяво на цвят. Изсипете яйцата в тигана и започнете да разбърквате енергично с шпатула в подължение на 30 секунди.
- Отлепете краищата на яйцата с шпатула и изчакайте яйцата да се стегнат отгоре. Наклонете тигана в една посока, за да се придвижат суровите яйца в нея.
- Щом омлета е готов отдолу, започнете да го навивате като килим. Накрая ще се задържат по-течните, още сурови яйца. Наклонете тигана в една посока и го чукнете, за да излезе края на омлета отвън. Прехвърлете в чиния, като незавитата част на омлета остане отдолу. Подравнете омлета с помощта на две лъжици.
Изпрати на приятел:
Още от категорията

Рецепта за хрупкава ягодова пита
14.05.25 10:30
6599

Как лесно да си приготвим крокети със сирена
14.05.25 10:30
5705

Как да си направим вкусен десерт: Панакота с кафе
14.05.25 10:30
5608
Акценти


Снежна покривка изненада Родопите
14.05.25 10:30
5286


Катастрофа край Пловдив, огнеборци са вадили човек от кола
14.05.25 10:30
6294

Изгорял тир затвори пътя Смолян - Пловдив през Рожен
14.05.25 10:30
1823

Нов шеф поема Второ РУ в Пловдив
14.05.25 10:30
32855


