Продукти:
- 3 големи яйца
- 2 с.л. течна животинска сметана
- бучка масло
- сол
Начин на приготвяне:
- Разбийте яйцата и сметаната в купа.
- Разтопете маслото в загрят тиган, без да става кафяво на цвят. Изсипете яйцата в тигана и започнете да разбърквате енергично с шпатула в подължение на 30 секунди.
- Отлепете краищата на яйцата с шпатула и изчакайте яйцата да се стегнат отгоре. Наклонете тигана в една посока, за да се придвижат суровите яйца в нея.
- Щом омлета е готов отдолу, започнете да го навивате като килим. Накрая ще се задържат по-течните, още сурови яйца. Наклонете тигана в една посока и го чукнете, за да излезе края на омлета отвън. Прехвърлете в чиния, като незавитата част на омлета остане отдолу. Подравнете омлета с помощта на две лъжици.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Виж всички
Как да си направим бърза шарена туршия
02.11.25 23:15
13568
Как се приготвя печена тиква по турски
31.10.25 23:30
69505
Лесен и бърз начин за приготвяне на кисело зеле в буркан
30.10.25 23:15
9574
Акценти
Виж всички
По-голяма ледена пързалка ще радва пловдивчани тази година
04.11.25 13:00
5036
Силно земетресение в Гърция се усети и в Пловдив
05.11.25 09:33
23243
„Умни” гривни следят самотни възрастни хора в Пловдив
04.11.25 20:00
3727
Темите на Traffic News
Вирус с дълъг възстановителен период върлува в Пловдив
25.10.25 14:00
56540