Необходими продукти:
картофи - 1 кг.
зехтин - 5 с. л.
дафинов лист - 3 бр.
бахар - 10 зърна
лимони - 1 бр.
Начин на приготвяне:
Картофите се нарязват на резени, осоляват се . Слага се зехтина, дафиновият лист, бахара и сока от лимона, разбъркваме, доливаме с вода, колкото да покрие картофите и печем за 1 час на 160 °C.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Виж всички
Рецепта за постен тиквеник за Бъдни вечер
14.12.25 23:15
751
Сочен огретен от тиквички с много кашкавал
13.12.25 23:15
1034
Рецепта за питка за Бъдни вечер
12.12.25 23:15
12001
Акценти
Виж всички
Румен Радев започва консултациите за ново правителство
15.12.25 08:12
546
Тормозят жена от София, бореща се срещу незаконни постройки
15.12.25 08:41
1620
Заря за пловдивската гордост: Радина Величкова навърши 18
15.12.25 09:26
1630