След дългата и сива зима е време за освежаване на менюто. Пържолите, колкото и да са вкусни, отстъпват място на вкусните каши и супи. Една различна е тази от киселец и лапад за любителите на актуалните през пролетта „зелени деликатеси“. Бърза и лесна, тази крем-супа от киселец е подходяща за всеки новак в кухнята.
Необходими продукти:
- киселец - 300 грама
- лапад - 20 листа
- пресен лук - 1 връзка
- картофи -2 броя
- краве масло - 50 грама
- прясно мляко - 1 чаена чаша
Начин на приготвяне:
- Маслото се загрява в тенджерата, в която ще варите супата, в него се изсипва ситно нарязаният лук и се задушава, докато омекне.
- Добавяте водата / бульона и нарязаните на едро картофи. След като картофите се сварят, добавяте и нарязаните на едро киселец и лапад, предварително измити и почистени от стъблата.
- Посолявате супата и варите докато кеселецът и лападът омекнат, след което пасирате в кухненски робот / пасатор всички зеленчуци до получаване на еднородна смес. Накрая добавяте и млякото и връщате супата отново на котлона, докато заври.
Източник: Supichka.com
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Виж всички
Рецепта за питка за Бъдни вечер
12.12.25 23:15
2990
Как да си приготвим домашно филе Елена
11.12.25 22:45
31545
Рецепта за свински мръвки с праз
09.12.25 23:19
10451