
След дългата и сива зима е време за освежаване на менюто. Пържолите, колкото и да са вкусни, отстъпват място на вкусните каши и супи. Една различна е тази от киселец и лапад за любителите на актуалните през пролетта „зелени деликатеси“. Бърза и лесна, тази крем-супа от киселец е подходяща за всеки новак в кухнята.
Необходими продукти:
- киселец - 300 грама
- лапад - 20 листа
- пресен лук - 1 връзка
- картофи -2 броя
- краве масло - 50 грама
- прясно мляко - 1 чаена чаша
Начин на приготвяне:
- Маслото се загрява в тенджерата, в която ще варите супата, в него се изсипва ситно нарязаният лук и се задушава, докато омекне.
- Добавяте водата / бульона и нарязаните на едро картофи. След като картофите се сварят, добавяте и нарязаните на едро киселец и лапад, предварително измити и почистени от стъблата.
- Посолявате супата и варите докато кеселецът и лападът омекнат, след което пасирате в кухненски робот / пасатор всички зеленчуци до получаване на еднородна смес. Накрая добавяте и млякото и връщате супата отново на котлона, докато заври.
Източник: Supichka.com
Изпрати на приятел:
Още от категорията

Рецепта за хрупкава ягодова пита
13.05.25 17:20
6520

Как лесно да си приготвим крокети със сирена
13.05.25 17:20
5677

Как да си направим вкусен десерт: Панакота с кафе
13.05.25 17:20
5604
Акценти


Кметът вади на търгове имоти за застрояване за 4 млн. лева
13.05.25 17:20
13951




Нов шеф поема Второ РУ в Пловдив
13.05.25 17:20
29107



Започна кандидатстването за прием в първи клас в Пловдив
13.05.25 17:20
1546