Да, скаридите са за ракош, не са “за наяждане”. Но са толкова вкусни, че не трябва да бъдат пропускани в менюто. Скаридите внасят много цвят в менюто, внасят настроение и аромат. Рецептата е чудесна идея в тази насока. Добавяме скаридите към салата, добавяме скаридите към ризото, добавяме скаридите към чаша добре изстудено бяло вино. Казано с други думи, скаридите са от онези симпатични детайли в менюто, които го правят пълноценно и разнообразно, както като вид, така и като вкус, пише supichka.com
Необходими продукти:
кралски скариди - 12 броя
чесън - 2 скилидки
краве масло - 30 грама
бяло вино - 1/2 чаена чаша
пушен червен пипер - 1/3 чаена лъжица
магданоз - 1/4 връзка
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за скариди с бяло вино и чесън е изборът и подготовката на скаридите. Използваме големи кралски скариди. В случай, че използвате замразени скариди, задължително първо трябва да ги оставите да се размразят напълно. Почиствате и нарязвате чесъна на ситно.
В малък тиган сгорещявате маслото, след което добавяте към него чесъна и разбърквате добре за около 20-30 секунди. След това добавяте скаридите, разбъркваме за около минута, след което добавяме бялото вино, ⅓ чаена лъжица сол и готвите за около 5-6 минути, докато скаридите се сготвят, а течността се редуцира.
Преди сервиране поръсвате скаридите с пушения червен пипер и нарязания на ситно магданоз.
Още от категорията
Виж всички
Как да си приготвим бърза туршия със зеле
Рецепта за кекс със сини боровинки
Рецепта за домашен чипс от картофи
Акценти
Виж всички
Жалби блокираха проекти за над 40 млн. лв. в Пловдив
Църквата почита Света Анна - майка на Богородица
Приеха бюджета на ДОО за 2026 г. на първо четене