Фъстъченото масло е един малко непопулярен продукт за българската кухня, но приложенията му са много вкусни. Добре се комбинира и със солени съставки, точно както в рецептата за спагети със сос от фъстъчено масло и соев сос. Ето как да ги приготвите:
Необходими продукти:
- Спагети 300 грама
- Чесън 2 скилидки
- Джинджифил 20 грама
- Олио 2 супени лъжици
- фъстъчено масло 2/3 чаена чаша
- соев сос 5 супени лъжици
- мед 1 супена лъжица
- чили 2 супени лъжици
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за спагети със сос от фъстъчено маслно и соев сос е подготовката на спагетите. Сварявате ги в подсолена вода следвайки инструкциите на пакета, като можете да използвате всеки предпочитам от вас вид спагети.
В тиган сгорещявате олио, добавяте към него нарязания на ситно чесън и настъргания джинджифил. След около минути добавяте фъстъченото масло, меда, предвиденето количество класически соев сос Kikkoman, както и ½ чаена чаша вода, и разбърквате добре да получаване на хомогенна смес. По желание може да добавите и чили за допълнителен вкус.
Отцеждате спагетите, след което добавте приготвения сос. Разбърквате добре и преди сервиране добавяте ситно нарязана свежа подправка, като магданоз или целина.
Рецепта: Supichka.com
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква