
Продукти:
- 300 г бисерен ориз
- 120 г захар
- 5 г шафран
- 100 г орехи
- 100 г бадеми
- 30 мл розова вода
Начин на приготвяне:
- Залейте шафрана с малко гореща вода, за да отпусне аромата си.
- Сварете ориза в 1 л вода, трябва да омекне добре. По време на варенето долейте още около 150 мл вода. Намачкайте го добре.
- Налейте шафрана, разбъркайте. Изплакнете бурканчето с от шафрана с вода и сипете и нея. Ако е нужно, добавете още малко вода. Налейте розовата вода.
- Когато е оризът е почти готов, разбъркайте добре и добавете захарта. Разбъркайте, и когато стане с консистенция на каша, дръпнете от огъня.
- Сложете в купички и охладете. Украсете с накълцани бадеми и орехи. Сервирайте с чай.
Изпрати на приятел:
Акценти

Белият дом потвърди: САЩ спират военната помощ за Украйна
04.03.25 10:53
2986




Премиерът свиква Съвета по сигурността
04.03.25 10:53
1670



Пловдивчанин снима най-голямото събиране в човешката история
04.03.25 10:53
9965

Голяма авария остави няколко квартала на Пловдив без ток
04.03.25 10:53
10312