Продукти:
- 300 г бисерен ориз
- 120 г захар
- 5 г шафран
- 100 г орехи
- 100 г бадеми
- 30 мл розова вода
Начин на приготвяне:
- Залейте шафрана с малко гореща вода, за да отпусне аромата си.
- Сварете ориза в 1 л вода, трябва да омекне добре. По време на варенето долейте още около 150 мл вода. Намачкайте го добре.
- Налейте шафрана, разбъркайте. Изплакнете бурканчето с от шафрана с вода и сипете и нея. Ако е нужно, добавете още малко вода. Налейте розовата вода.
- Когато е оризът е почти готов, разбъркайте добре и добавете захарта. Разбъркайте, и когато стане с консистенция на каша, дръпнете от огъня.
- Сложете в купички и охладете. Украсете с накълцани бадеми и орехи. Сервирайте с чай.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Как да си направим класически мекици
02.01.25 22:14
24716
За Нова година: рецепта за истински немски щолен
02.01.25 22:14
20010
Сочно шоколадово брауни с ганаш
02.01.25 22:14
23579
Акценти
Откриват изцяло модернизирано училище в Пловдив
02.01.25 22:14
6196
От утре: Затварят поредното кръстовище в Кючука
02.01.25 22:14
15486