Продукти:

  • 300 г бисерен ориз
  • 120 г захар
  • 5 г шафран
  • 100 г орехи
  • 100 г бадеми
  • 30 мл розова вода

Начин на приготвяне:

  1. Залейте шафрана с малко гореща вода, за да отпусне аромата си.
  2. Сварете ориза в 1 л вода, трябва да омекне добре. По време на варенето долейте още около 150 мл вода. Намачкайте го добре.
  3. Налейте шафрана, разбъркайте. Изплакнете бурканчето с от шафрана с вода и сипете и нея. Ако е нужно, добавете още малко вода. Налейте розовата вода.
  4. Когато е оризът е почти готов, разбъркайте добре и добавете захарта. Разбъркайте, и когато стане с консистенция на каша, дръпнете от огъня.
  5. Сложете в купички и охладете. Украсете с накълцани бадеми и орехи. Сервирайте с чай.