
Продукти:
- 300 г бисерен ориз
- 120 г захар
- 5 г шафран
- 100 г орехи
- 100 г бадеми
- 30 мл розова вода
Начин на приготвяне:
- Залейте шафрана с малко гореща вода, за да отпусне аромата си.
- Сварете ориза в 1 л вода, трябва да омекне добре. По време на варенето долейте още около 150 мл вода. Намачкайте го добре.
- Налейте шафрана, разбъркайте. Изплакнете бурканчето с от шафрана с вода и сипете и нея. Ако е нужно, добавете още малко вода. Налейте розовата вода.
- Когато е оризът е почти готов, разбъркайте добре и добавете захарта. Разбъркайте, и когато стане с консистенция на каша, дръпнете от огъня.
- Сложете в купички и охладете. Украсете с накълцани бадеми и орехи. Сервирайте с чай.
Изпрати на приятел:
Още от категорията

Рецепта за хрупкава ягодова пита
13.05.25 17:24
6520

Как лесно да си приготвим крокети със сирена
13.05.25 17:24
5677

Как да си направим вкусен десерт: Панакота с кафе
13.05.25 17:24
5604
Акценти


Кметът вади на търгове имоти за застрояване за 4 млн. лева
13.05.25 17:24
13987




Нов шеф поема Второ РУ в Пловдив
13.05.25 17:24
29151



Започна кандидатстването за прием в първи клас в Пловдив
13.05.25 17:24
1554