Тази невероятна рецепта за вкусна салата е перфектното решение за лек обяд или вечеря.
Необходими продукти:
- айсберг - 1 бр.
- пилешки гърди - 1 бр. (или 1 и 1/2)
- яйца - 1 бр.
- галета - за овалване (от по - eдрата)
- брашно - за овалване
- сол - на вкус
- ЗА СОСА:
- кисели краставички - 100 г
- прясно мляко - 80 мл
- орехи - 50 г сурови
- зехтин - 30 мл
- оцет - 15 мл (в зависимост колко са кисели краставичките)
- сол - 1 к.л.
- риган - на вкус
Посолете пилешките гърди и ги оставете да се отпуснат на стайна температура. Идеята е да не са много студени, когато ще ги пържим. Измийте добре айсберга, отцедете хубаво от водата и накъсайте в голяма салатена купа.
Чудния сос за салатата пригответе в блендер или нутри булет, за да ви е по- лесно:
Сложете в каничката на уреда всички съставки за соса и блендирайте за около минута на високи обороти. Сипете соса - дресинг върху айсберга.
Идва ред на панираното пиле.
Може да панирате пилешките гърди цели или на хапки, както ви е удобно.
Оваляйте в брашно, яйце и едро натрошена галета. Изпържете до златисто и извадете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Не чакайте панираните филенца да изстинат, а ги нарежете на ленти и поставете в зелена салата с пилешко.
Хапвайте с удоволствие и хубаво настроение салатата от айсберг с хрупкаво пиле и чуден сос.
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква