Ще ви разкрием лесен и здравословен начин за приготвяне на тиквички без да ги пържим.
Необходими продукти:
2 кг. тиквички (свежо зелени, средно големи)
3 ч. л сол
брашно за овалване
50 мл. зехтин (олио)
Начин на приготвяне:
Измиваме, обелваме, нарязваме тиквичките на 1 1/2 см. и ги посоляваме.
Отцеждаме ги в гевгир за няколко часа. Набрашняваме ги една по една, като ги изтупваме от брашното. Когато поемат брашното, ги подреждаме в тава застлана с домакинска хартия за печене и намазана с мазнина. Поръсваме тиквичките и отгоре с мазнина. Печем на 180 градуса /отгоре и отдолу/ до златист цвят.
След това ги обръщаме и печем и от другата страна до златисто. Изваждаме тавата от фурната и я оставяме да изстине. Така тиквичките стават хрупкави, защото влагата се изпарява. В друга тава процедираме по същия начин. Може да сервираме с чесново кисело мляко и пресен копър. Да ви е сладко!
Очаквайте още изпитани рецепти на Надежда Сотирова в GLAS.bg
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква