
Необходими продукти:
- вода - 2.5 ч.ч. (леко затоплена)
- суха мая - 7 г
- захар - 1 с.л.
- сол - 1 ч.л.
- ракия - 1 с.л. (да не поемат мазнина)
- брашно - 4.5 ч.ч.
Начин на приготвяне:
Разбърквам всичко с дървена лъжица или лопатка.
Оставям да втасва и след 2 часа ги пържа в сгорещена мазнина.
По рецепта мекиците се забъркват вечерта в дълбок съд, съхраняват се в хладилник и сутринта се пържат.
Оформят се с намазнени ръце на тънки питки, защото се надуват много.
Вкусните улични мекици са готови.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Виж всички
Тайните за перфектно пилешко на скара
03.09.25 23:26
16611

Как да си приготвим апетитна лазаня с патладжан и кайма
01.09.25 23:15
485

Бърза рецепта за такоси с чоризо
30.08.25 23:14
527