Необходими продукти:
- 700 г свинска плешка
- 300 г свински черен дроб
- 100 г сланина
- 1 кг кисело зеле
- 1 глава лук
- свинска мас
- 1 ч.л. червен пипер
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Сачът се намазва със свинска мас и се загрява на котлона. Фурната се включва да загрее на 200 градуса. На сача се слага нарязаната на хапки свинска плешка и се пържи до златист цвят. Добавя се 2-3 с.л. свинска мас, нарязаният на едро лук, нарязаната на хапки сланина и свинският дроб, нарязан на ивици.
Щом дробът се задуши, се овкусява със сол, червен и черен пипер и се добавя отцеденото и нарязано кисело зеле. Оставя се да се запържи.
Сачът се прехвърля във фурната, оставя се да се готви, като периодично се разбърква. Препоръчително е дробът да е под зелето, за да не изсъхва.
Когато е готов, кебапът се оставя за няколко минути да се запече и отгоре.
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква