Необходими продукти:
- 700 г свинска плешка
- 300 г свински черен дроб
- 100 г сланина
- 1 кг кисело зеле
- 1 глава лук
- свинска мас
- 1 ч.л. червен пипер
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Сачът се намазва със свинска мас и се загрява на котлона. Фурната се включва да загрее на 200 градуса. На сача се слага нарязаната на хапки свинска плешка и се пържи до златист цвят. Добавя се 2-3 с.л. свинска мас, нарязаният на едро лук, нарязаната на хапки сланина и свинският дроб, нарязан на ивици.
Щом дробът се задуши, се овкусява със сол, червен и черен пипер и се добавя отцеденото и нарязано кисело зеле. Оставя се да се запържи.
Сачът се прехвърля във фурната, оставя се да се готви, като периодично се разбърква. Препоръчително е дробът да е под зелето, за да не изсъхва.
Когато е готов, кебапът се оставя за няколко минути да се запече и отгоре.
Още от категорията
Виж всички
Как да си направим бърза шарена туршия
Как се приготвя печена тиква по турски
Лесен и бърз начин за приготвяне на кисело зеле в буркан
Акценти
Виж всички
По-голяма ледена пързалка ще радва пловдивчани тази година
Силно земетресение в Гърция се усети и в Пловдив
„Умни” гривни следят самотни възрастни хора в Пловдив
Темите на Traffic News