Лесна и бърза рецепта само с два основни продукта - това са свински мръвки с праз.
Важно е месото да бъде прясно и качествено, най-добре от плешка.
Необходими продукти:
1 кг свинско месо - плешка
4 стръка праз
сол
олио
бял пипер
Начин на приготвяне
Нарязвате месото на сравнително равни хапки. Празът се нарязва на колелца с дебелина около 1 см.
Месото се запечатва в загрята мазнина, добавя се вода, колкото хапките да могат да се задушат.
Когато месото поомекне, се прибавя празът. Овкусява се със солта и белия пипер.
Когато и празът е почти готов, ястието може да се прехвърли в тавичка и да се запече във фурна на горен реотан, ако сте любители на златистата коричка.
Още от категорията
Виж всички
Как да си приготвим бърза туршия със зеле
Рецепта за кекс със сини боровинки