Те се приготвят твърде лесно и с истинска лекота изчезват от чинията. Става въпрос за марокански палачинки, които изискват изпичане само от едната страна.
Обикновено се сервират с масло и мед, с гарнитура, докато са горещи, но няма да сгрешите и ако ги намажете със сладко или сметана.
Необходими съставки:
250 гр пшеничен грис
40 гр брашно
2 супени лъжици захар
1 чаена лъжичка мая
1 щипка сол
500 мл гореща вода
1 пакетче бакпулвер
Приготвяне:
Поставете гриса в блендер заедно с брашното, захарта, солта и маята. Добавете гореща вода и разбъркайте.
Добавете бакпулвера накрая и разбъркайте още няколко секунди.
Изсипете тестото в пластмасов съд и го оставете за 30 минути.
Намажете тигана с масло или олио и загрейте добре. Добавете обичайното количество тесто, но разликата е, че палачинките се пекат само от едната страна, докато отгоре се образуват мехурчета.
Печете минута-две, докато тестото изсъхне.
За най-добър вкус подредете палачинките една до друга, а не една върху друга, както обикновено.
Още от категорията
За Нова година: рецепта за истински немски щолен