
Рецептата за крамбъл с ревен и ягоди е една комбинация от класически комбинации. Класическа комбинация е тази на ревен и ягоди. Класическа комбинация е и тази на крамбъл и хрупкави трохи. Страхотен, пролетно-летен, вкусен, лек, почти здравословен, хрупкав и нежен сладкиш. Ясно е, че ревенът малко те плаши. Ясно е, че не сте се срещали много често. Затова и тази рецепта за крамбъл с ревен и ягоди е една истинска находка!
Необходими продукти:
За основата:
ревен - 300 грама
ягоди - 200 грама
захар - 1/2 чаена чаша
нишесте - 2 супени лъжици
За хрупкавите трохи:
овесени ядки - 1 1/2 чаена чаша
брашно - 1/2 чаена чаша
захар - 1/2 чаена чаша
краве масло - 60 грама (студено)
ванилия - 2 броя
сол - 1/3 чаена лъжица
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за крамбъл с ревен и ягоди е подготовката на основата. Първо почиствате и подготвяте ревена. Ревенът трябва да бъде обелен от външната влакнеста обвивка, което можете да направите лесно с нож или белачка. След това го нарязвате на парчета и го изсипвате във формата, в която ще печете крамбъла, пише supichka.com. Добавете към ревена почистените и нарязани на едри парчета ягоди, както и захарта, а накрая поръсите с нишестето. Разбъркайте и разпределете равномерно във формата.
В купа изсипете овесените ядки, брашното, захарта, ванилиите и солта и рабъркайте добре. След това добавете и студеното краве масло нарязано на дребни парчета. С ръце разбърквайте и претрийте съставките старателно до получаване на маслени трохи, които добавете равномерно върху плодовата смес.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30-40 минути, докато сладкишът придобие светло златист цвят. Може да сервирате крамбълът с ревен и ягоди с ванилов сладолед и прясна мента.
Снимка: supichka.com
Още от категорията

От жаравата до фурната: Историята на гювеча

Вкусна рецепта за пилешки Хепи късчета
