Ако търсите здравословна и безглутенова алтернатива на традиционния хляб, този лесен хляб от червена леща е идеалното решение.
Приготвя се само с няколко съставки, без брашно и мая, а резултатът е ароматен, сочен и богат на белтъчини домашен хляб, който се съчетава чудесно както със солени, така и със сладки добавки.
Необходими продукти:
- червена леща - 500 гр
- зехтин - 100 мл
- бакпулвер от по 7 грама - 2 пакетчета
- сол
Начин на приготвяне:
Накиснете лещата за 1 нощ в студена вода. На следващия ден я изплакнете обилно с вода и отцедете много добре.
Изсипете лещата в блендер, добавете зехтина, бакпулвера и солта. Блендирайте до еднородна смес.
Изсипете сместа за хляба в правоъгълна форма за кекс, покрита с хартия за печене, и печете на 180 градуса за около 1 час.
Още от категорията
Виж всички
Свежа есенна салата със сезонни зеленчуци
Как да си приготвим вкусни пилешки гърди на тиган