Ако търсите здравословна и безглутенова алтернатива на традиционния хляб, този лесен хляб от червена леща е идеалното решение.

Приготвя се само с няколко съставки, без брашно и мая, а резултатът е ароматен, сочен и богат на белтъчини домашен хляб, който се съчетава чудесно както със солени, така и със сладки добавки.

Необходими продукти:

  • червена леща - 500 гр
  • зехтин - 100 мл
  • бакпулвер от по 7 грама - 2 пакетчета
  • сол 

Начин на приготвяне:

Накиснете лещата за 1 нощ в студена вода. На следващия ден я изплакнете обилно с вода и отцедете много добре.

Изсипете лещата в блендер, добавете зехтина, бакпулвера и солта. Блендирайте до еднородна смес.

Изсипете сместа за хляба в правоъгълна форма за кекс, покрита с хартия за печене, и печете на 180 градуса за около 1 час.