Нямаме нужда от специален повод, за да си приготвим сладко изкушение. Домашните торти носят радост, наслада и даже малко носталгия по детството, когато мама и баба са ги приготвяли. Днес ще ви покажем как да направите домашна торта с яйчен крем по изпитана рецепта.
Необходими продукти за крема:
1 л. прясно мляко
100 гр. брашно
4 жълтъка
200 гр. захар
2 бр. ванилия
За тортата:
Бишкоти или обикновени бисквити около 20 бр.
Начин на приготвяне:
Разбиваме жълтъците с тел и прибавяме около 200 гр. студено мляко.
Сипваме брашното при жълтъците и студеното мляко и разбъркваме
с тел до хомогенизиране. Останалото мляко слагаме на котлона. Добавяме
захар в млякото на вкус. След загряване на млякото го отстраняваме от котлона и го изсипваме постепенно към яйцата с бъркане да се уеднакви
температурата на двете смеси. Връщаме крема на котлона
и варим при непрекъснато бъркане с тел на бавен огън докато забълбука.
Отстраняваме го от котлона. Добавяме ванилия. Нареждаме един ред бишкоти (бисквити) и заливаме с крем. Повтаряме с още един ред и
завършваме с крем. Оставяме тортата да изстине и гарнираме с малко
смлени орехи или настърган шоколад по желание. След това я покриваме с фолио и я оставяме в хладилника за една нощ да стегне. Да Ви е сладко!
Очаквайте още рецепти на Надежда Сотирова в GLAS.bg
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква