Необходими продукти:
- кори за баница - Фамилия, 1 пакет
- тиква - 1.3 кг
- масло - за намазване
- захар - за поръсване
- канела - 1 с.л.
- орехи - 1.5 ч.ч, смлени
За сиропа:
- вода - 2 ч.ч.
- захар - 1.5 ч.ч.
Начин на приготвяне:
Тиквата рендосваме и я поставяме в тенджера да задушим заедно с канелата и малко захар.
Взимаме една кора, намазваме я леко с краве масло поръсваме със захар, сместа от тиквата и орехите.
Завиваме корите на руло и съединяваме двата края, така че да се образува кръг.
В тава, която сме намазали с олио, подреждаме готовите рула едно до друго.
Поставяме във фурната и печем до зачервяването им.
Вадим и заливаме с готовия сироп който сме направили предварително и се е изстудил.
Оставяме тиквеника за ден два да престои и тогава се консумира.
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш