
Продукти:
- 200 г боб
- 1 морков
- 1 глава лук
- 1 стрък пресен джоджен
- 20 г сушени манатарки
- 1 зелена чушка
- 1 ч.л. червен пипер
- 2 с.л. брашно
- 2 с.л. доматен концентрат
- 2 с.л. масло
- сол на вкус
За билковия зехтин:
- 100 мл зехтин
- 3 стръка джоджен
- 1 връзка магданоз
- сокът от 1/2 лимон
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
- Сипете боба в мултикукър заедно с наситнените лук и морков, клонките джоджен и около чаша и половина вода. Водата трябва да покрива боба, но не и да го надвишава повече от 2 см. Гответе 30 минути под налягане. Ако използвате тенджера, сварете боба в 2 л вода за около 2 часа.
- Накиснете манатарките във вода. В касерола загрейте масло, запържете нарязаната зелена чушка, добавете брашното, доматения концентрат, червения пипер и чаена чаша гореща вода, разбъркайте и изсипете сместа при боба. Добавете и накълцаните сушени манатарки, малко от водата им и посолете, гответе на ниска температура за 10 минути като разбърквате в началото.
- За билковия зехтин смесете в блендер лимона, джоджена, зехтина, магданоза и сол на вкус. Пасирайте и поднесете с боба.
Изпрати на приятел:
Още от категорията

Рецепта за хрупкава ягодова пита
13.05.25 19:34
6525

Как лесно да си приготвим крокети със сирена
13.05.25 19:34
5677

Как да си направим вкусен десерт: Панакота с кафе
13.05.25 19:34
5606
Акценти


Кметът вади на търгове имоти за застрояване за 4 млн. лева
13.05.25 19:34
15342




Нов шеф поема Второ РУ в Пловдив
13.05.25 19:34
29853


