Продукти:
- 500 мл ябълков оцет
- 3 бр. сушени сливи без костилки
- 3-4 стръкчета мащерка
Начин на приготвяне:
- Прецедете ябълковия оцет в чист стъклен буркан през марля.
- Добавете сушените сливи и стръкчетата мащерка в буркана и затворете буркана херметически или с винтова капачка. Оставете го на тъмно 4 дни.
- Прецедете овкусения оцет през марля в стъклена бутилка с херметическо затваряне.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Виж всички
Как да си направим бърза шарена туршия
02.11.25 23:15
13894
Как се приготвя печена тиква по турски
31.10.25 23:30
70141
Лесен и бърз начин за приготвяне на кисело зеле в буркан
30.10.25 23:15
9672
Акценти
Виж всички
По-голяма ледена пързалка ще радва пловдивчани тази година
04.11.25 13:00
5277
Силно земетресение в Гърция се усети и в Пловдив
05.11.25 09:33
24899
„Умни” гривни следят самотни възрастни хора в Пловдив
04.11.25 20:00
4226
Темите на Traffic News
Вирус с дълъг възстановителен период върлува в Пловдив
25.10.25 14:00
56743