Продукти:

  • 227 г броколи
  • 285 г сладък грах
  • 6 стръка пресен лук
  • шепа кориандър
  • 1 с.л. сусам
  • олио
  • сол

За бутчетата:

  • 8 пилешки бутчета - горни и долни
  • 6 скилидки чесън
  • 3 с.л. мед
  • 3 с.л. ябълков оцет
  • 3 с.л. соев сос

 

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте 2 с.л. олио в дълбок тиган с капак. Поръсете бутчетата със сол. Поставете ги в тигана с кожата надолу и гответе 5-6 минути.
  2. Обелете скилидките чесън и ги нарежете на тънки филийки. Добавете ги при пилешките бутчета. Обърнете бутчетата и добавете соевия сос, оцета и меда.
  3. Нарежете броколито на розички. Пресният лук нарежете на кръгчета, под диагонал. Добавете всички зеленчуци при бутчетата и ги наместете добре. Сипете около 1/2 ч.ч. вода и захлупете. Гответе 6 минути.
  4. накрая поръсете ястието със сусам и листа кориандър.

 

 

 

 

 

Рецепта от: Донал Скиан