Продукти:
- 227 г броколи
- 285 г сладък грах
- 6 стръка пресен лук
- шепа кориандър
- 1 с.л. сусам
- олио
- сол
За бутчетата:
- 8 пилешки бутчета - горни и долни
- 6 скилидки чесън
- 3 с.л. мед
- 3 с.л. ябълков оцет
- 3 с.л. соев сос
Начин на приготвяне:
- Загрейте 2 с.л. олио в дълбок тиган с капак. Поръсете бутчетата със сол. Поставете ги в тигана с кожата надолу и гответе 5-6 минути.
- Обелете скилидките чесън и ги нарежете на тънки филийки. Добавете ги при пилешките бутчета. Обърнете бутчетата и добавете соевия сос, оцета и меда.
- Нарежете броколито на розички. Пресният лук нарежете на кръгчета, под диагонал. Добавете всички зеленчуци при бутчетата и ги наместете добре. Сипете около 1/2 ч.ч. вода и захлупете. Гответе 6 минути.
- накрая поръсете ястието със сусам и листа кориандър.
Рецепта от: Донал Скиан
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
22.11.24 21:16
488
Православната църква почита днес Свети Мартин
22.11.24 21:16
1342
Рецепта за вкусни сладки с ябълки и канела
22.11.24 21:16
13921
Акценти
Бог Дионис посреща любителите на хубавото вино в Пловдив
22.11.24 21:16
1863
За пети път: Не избраха председател на Народното събрание
22.11.24 21:16
1964
Полицията в Пловдив издирва мъж, заподозрян в кражба
22.11.24 21:16
11288
Пореден случай на скорпион, открит в дома на пловдивчанин
22.11.24 21:16
9644