Продукти:
- 30 г масло
- 2 с.л. зехтин
- 200 г гъби портобело
- 1 скилидка чесън
- 75 г крем сирене или маскарпоне
- 75 г сирене комте или друго алпийско сирене
- шепа листа магданоз
- 1 ч.л. прясна мащерка
- 6 цели бутчета
- 250 мл пилешки бульон
- сол и черен пипер
За гарнитура:
- пюре от картофи
- бланширан зелен фасул
Начин на приготвяне:
- Загрейте 20 г масло и 1 с.л. зехтин в тиган на умерен огън. Добавете нарязания на ситно чесън и гъбите - нарязани на тънко. Гответе 10 минути, докато течността се изпари. Овкусете със сол и черен пипер. Оставете ги настрана да изстинат.
- Разбийте крем сиренето или маскарпонето до пухкавост. Към него добавете другото фино настъргано сирене. Добавете нарязаните на ситно магданоз и мащерка. Разбъркайте. Добавете гъбите при сирената и разбъркайте много добре. Овкусете леко със сол и черен пипер.
- Поставете бутчетата с кожата надолу. Напипайте бедрената кост с пръсти. С помощта ностър нож направете по един разрез от двете страни на костта. Оголете костта и я завъртете в свръзката между двете части на бутчето. Извадете костта като запазите цяло бутчето. Оформилата се дупка напълнете с 1/6 част от сместа с гъби и сирена. Затворете отвора с помощта на коктейлни клечки. Намажете кожата на бутчето със зехтин и поръсете със сол и черен пипер. Направете същото и с останалите бутчета.
- Загрейте силно тиган и разтопете в него останалото масло. Запечатайте пълнените бутчета от двете страни, до златисто. ПРехвърлете ги в тавичка за печене и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 25-30 минути. Месото е напълно изпечено, когато при пробождане с шишче сокът, който потича е прозрачен, без никакви оттенъци на розово.
- Извадете изпечените бутчета от тавата. Поставете тавата върху котлон и деглазирайте с пилешкия бульон, като остъргвате всички остатъци от месото.
- Поднесете пълнените пилешки бутчета, поляти със сос Грейви и гарнитура от картофено пюре и бланширан и после задушен в масло зелен боб.
Рецепта: 24kitchen
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Виж всички
Как да си направим бърза шарена туршия
02.11.25 23:15
13817
Как се приготвя печена тиква по турски
31.10.25 23:30
70007
Лесен и бърз начин за приготвяне на кисело зеле в буркан
30.10.25 23:15
9656
Акценти
Виж всички
По-голяма ледена пързалка ще радва пловдивчани тази година
04.11.25 13:00
5259
Силно земетресение в Гърция се усети и в Пловдив
05.11.25 09:33
24639
„Умни” гривни следят самотни възрастни хора в Пловдив
04.11.25 20:00
4164
Темите на Traffic News
Вирус с дълъг възстановителен период върлува в Пловдив
25.10.25 14:00
56697