Направете тази семпла и освежаваща торта, за да донесете наслада на цялото семейство. Боровинките са любим плод на мнозина, не само, защото са вкусни, но и здравословни. С много витамини и антиоксиданти, те са идеалната храна, особено, когато се намират във вкусен десерт!

Крайно време е да опитате тази рецепта за обърната торта ...

Освен вкусен, този сладкиш ще зарадва всички и с изкусителния си външен вид. Накрая го украсете с пудра захар или добавете други плодове и внесете пролетната атмосфера отвън в дома си.

Съставки:

50 гр кафява захар

2 супени лъжици масло

250 гр боровинки

2 яйца, отделни белтъци и жълтъци

150 гр захар

110 гр масло

1 чаена лъжичка ванилия

180 гр брашно

2 чаени лъжички бакпулвер

1/2 чаена лъжичка сол

120 мл мляко

Приготвяне:

1. Предварително загрейте фурната на 180 градуса.

2. Загрейте кафявата захар и маслото в малка купа, като разбърквате, докато се разтопи.

3. Покрийте формата за торта с хартия за печене, след това изсипете сместа от захар и масло и покрийте дъното с нея.

4. Добавете боровинките на един слой върху сместа от захар и масло.

5. Разделете белтъците и жълтъците. Разбийте белтъците и ги оставете настрана за по-късно.

6. В друга купа смесете захарта и маслото и добавете жълтъците. Разбийте добре, след което добавете ванилията.

7. В трета купа смесете брашното с бакпулвера и солта. Редувайки с млякото, смесете брашнената смес с жълтъчната смес. 

8. Вземете белтъците и ги добавете към получената смес от брашно, мляко и жълтъци.

9. Изсипете получената смес във формата за кекс и я разпределете равномерно. Тестото ще бъде много дебело, много по-дебело от обичайното тесто за кекс.

10. Печете 55 до 60 минути.

11. Оставете тортата да се охлади във формата за 15 минути, след което я обърнете наобратно върху поднос. Не махайте формата още поне 15 минути - тъй като горещият сладкиш може да се разпадне.