Направете тази семпла и освежаваща торта, за да донесете наслада на цялото семейство. Боровинките са любим плод на мнозина, не само, защото са вкусни, но и здравословни. С много витамини и антиоксиданти, те са идеалната храна, особено, когато се намират във вкусен десерт!
Крайно време е да опитате тази рецепта за обърната торта ...
Освен вкусен, този сладкиш ще зарадва всички и с изкусителния си външен вид. Накрая го украсете с пудра захар или добавете други плодове и внесете пролетната атмосфера отвън в дома си.
Съставки:
50 гр кафява захар
2 супени лъжици масло
250 гр боровинки
2 яйца, отделни белтъци и жълтъци
150 гр захар
110 гр масло
1 чаена лъжичка ванилия
180 гр брашно
2 чаени лъжички бакпулвер
1/2 чаена лъжичка сол
120 мл мляко
Приготвяне:
1. Предварително загрейте фурната на 180 градуса.
2. Загрейте кафявата захар и маслото в малка купа, като разбърквате, докато се разтопи.
3. Покрийте формата за торта с хартия за печене, след това изсипете сместа от захар и масло и покрийте дъното с нея.
4. Добавете боровинките на един слой върху сместа от захар и масло.
5. Разделете белтъците и жълтъците. Разбийте белтъците и ги оставете настрана за по-късно.
6. В друга купа смесете захарта и маслото и добавете жълтъците. Разбийте добре, след което добавете ванилията.
7. В трета купа смесете брашното с бакпулвера и солта. Редувайки с млякото, смесете брашнената смес с жълтъчната смес.
8. Вземете белтъците и ги добавете към получената смес от брашно, мляко и жълтъци.
9. Изсипете получената смес във формата за кекс и я разпределете равномерно. Тестото ще бъде много дебело, много по-дебело от обичайното тесто за кекс.
10. Печете 55 до 60 минути.
11. Оставете тортата да се охлади във формата за 15 минути, след което я обърнете наобратно върху поднос. Не махайте формата още поне 15 минути - тъй като горещият сладкиш може да се разпадне.
Още от категорията
За Нова година: рецепта за истински немски щолен