По-голямата част от времето, когато сме на диета, смятаме, че трябва да се откажем от малките сладки удоволствия в живота, но дали това е така? Вижте рецептата за вкусни палачинки KETO, които можете да комбинирате със заливки по ваш вкус.
Като се има предвид, че диетата KETO в момента е световна тенденция, все повече хора се придържат към нея, защото ползите са големи, не само за подобряване на външния вид, но и по здравословни причини.
Този тип диета подобрява здравето на сърцето и мозъчната функция. Също така може да помогне за намаляване на нивата на триглицеридите и риска от сърдечно-съдови заболявания.
Поради ниския прием на въглехидрати, диетата KETO е добра за контролиране на диабета, тъй като не предизвиква драстични скокове в нивата на кръвната глюкоза и понижава нивата на инсулин. Кето диетата също може да намали появата на акне, защото съставките й не причиняват кожни проблеми.
Препоръчваме обаче преди започване на този тип диета да се консултирате със специалист, особено ако имате други здравословни проблеми.
Като се има предвид, че диетата KETO включва консумация на храни, богати на протеини и мазнини, и отхвърлянето на въглехидрати, обикновено смятаме, че това означава отказ от хляб, брашни продукти и сладкиши, но това не е така.
Днес ще ви покажем една рецепта за палачинки KETO, които можете да консумирате свободно, без да се притеснявате за съвестта си.
Можете да комбинирате със сироп по ваш вкус и са чудесни за закуска. За приготвянето на това сладко лакомство ще ви трябват само около 25 минути, а от една „доза тесто“ получавате около 10 палачинки.
Необходими съставки:
190 г бадемово брашно
50гр кокосово брашно
20g подсладител от стевия
2 чаени лъжички бакпулвер
10 по-големи яйца
120 мл вода
110 г кокосово масло или несолено масло (разтопено)
1 супена лъжица ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
Намажете тигана с около 2 супени лъжици кокосово масло и загрейте на умерен огън. В голяма купа комбинирайте бадемово и кокосово брашно, добавете подсладител, бакпулвер, яйца, вода, разтопено кокосово масло и екстракт от ванилия. Разбъркайте, докато съставките се смесят добре.
От приготвеното тесто с лъжица отделете около 30 грама за всяка палачинка. Печете в предварително загрят тиган за около 2 до 3 минути, т.е. докато на повърхността се появят мехурчета. Обърнете палачинката и я печете от другата страна за около 1 до 2 минути, т.е. докато стане златисто жълта.
Повторете тази процедура, докато не изразходвате готовото тесто.
Палачинките се ядат горещи и можете да ги поднесете с плодове, мед или кленов сироп.
Още от категорията
За Нова година: рецепта за истински немски щолен