Продукти:
- 500 г пилешко филе
- 400 г бял хляб (стар)
- 1 ч.л. риган
- 1 ч.л. червен пипер
- 1/2 ч.л. сушен чесън
- 1/2 ч.л. суха мащерка
- 2 с.л. зехтин
- 3 яйца
- 60 г пармезан
- 150–200 г брашно за овалване
- сол на вкус
За соса:
- 200 г гъсто кисело мляко
- 1 с.л. горчица
- 1 ч.л. мед
- 1 скилидка чесън
- сол на вкус
100 г микс зелени салати за сервиране
Начин на приготвяне:
- Нарежете месото на кубчета и го овкусете с риган, сушен чесън, червен пипер, мащерка, сол и зехтин. Оставете го в хладилник за 30 минути.
- Сложете хляба в блендер и го смелете на трохи. Изсипете ги в плитка тава и ги запечете във фурна на 180 градуса за около 8 минути. Извадете и охладете. Разбъркайте трохите с настъргания пармезан.
- Оваляйте пилешкото в брашно, потопете в разбити яйца и покрийте с галета и пармезан. Сгответе хапките в Еър Фрайър (Airfryer) за 10-15 минути или ги изпържете в тиган на маслена баня. .
- Направете соса, като смесите киселото мляко със стрития на паста с малко сол чесън, меда горчицата. Сервирайте хапките със соса и микс от зелени салати.
Рецепта: Бон Апети
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Как да си направим класически мекици
02.01.25 23:12
25576
За Нова година: рецепта за истински немски щолен
02.01.25 23:12
20013
Сочно шоколадово брауни с ганаш
02.01.25 23:12
23583
Акценти
Откриват изцяло модернизирано училище в Пловдив
02.01.25 23:12
7045
От утре: Затварят поредното кръстовище в Кючука
02.01.25 23:12
16544