Кешкул е един от традиционните десерти на турската кухня - лек млечен пудинг с бадеми и кокос, който обикновено се сервира с настърган кокос или шам фъстък.
Необходими съставки:
1 литър мляко
80 грама оризово брашно
200 грама захар
3 супени лъжици настърган кокос
3 супени лъжици смлени бадеми
Начин на приготвяне:
1. Загрейте млякото, за да бъде хладко. Смесете сухите съставки и налейте достатъчно мляко, за да можете лесно да смесите сместа и тя да стане гладка. Оставете останалото мляко да заври. Когато е достатъчно горещо, постепенно добавяйте сместа от сухи съставки към млякото.
2. Гответе на слаб огън, като разбърквате сместа, докато се сгъсти, след което я изсипете в купички. Поставете в хладилника и гарнирайте с настърган кокос.
Още от категорията
За Нова година: рецепта за истински немски щолен