Необходими продукти:
- бяла риба - 400 г
- зелен лук - 8 стръка
- копър - 1 връзка
- лимони - 1 брой
- бял пипер
- естрагон
- целина - 1 глава
- вино - ½ ч.ч бяло
- морска сол
- яйца - 2 бр
- брашно - 4 с.л
- галета - 4 с.л
Начин на приготвяне:
- Рибата се накълцва на ситно и се накисва в изцеден лимон и бяло вино. Подправя се с бял пипер, морска сол и естрагон. Прибавят се яйцата, брашното и галетата.
- От получената смес се приготвят рибни кюфтета, като във всяко едно се пробива дупка, в която се слага по един стрък пресен лук.
- Получените кюфтета от бяла риба се пържат в сгорещено олио.
- Поднасят се с туршия или салата.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
22.11.24 17:10
486
Православната църква почита днес Свети Мартин
22.11.24 17:10
1340
Рецепта за вкусни сладки с ябълки и канела
22.11.24 17:10
13919
Акценти
Бог Дионис посреща любителите на хубавото вино в Пловдив
22.11.24 17:10
856
За пети път: Не избраха председател на Народното събрание
22.11.24 17:10
1599
Полицията в Пловдив издирва мъж, заподозрян в кражба
22.11.24 17:10
7804
Пореден случай на скорпион, открит в дома на пловдивчанин
22.11.24 17:10
7332
Спират светофари на кръстовище в Смирнеснки заради ремонт
22.11.24 17:10
2087