Необходими продукти:
- бяла риба - 400 г
- зелен лук - 8 стръка
- копър - 1 връзка
- лимони - 1 брой
- бял пипер
- естрагон
- целина - 1 глава
- вино - ½ ч.ч бяло
- морска сол
- яйца - 2 бр
- брашно - 4 с.л
- галета - 4 с.л
Начин на приготвяне:
- Рибата се накълцва на ситно и се накисва в изцеден лимон и бяло вино. Подправя се с бял пипер, морска сол и естрагон. Прибавят се яйцата, брашното и галетата.
- От получената смес се приготвят рибни кюфтета, като във всяко едно се пробива дупка, в която се слага по един стрък пресен лук.
- Получените кюфтета от бяла риба се пържат в сгорещено олио.
- Поднасят се с туршия или салата.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Виж всички
Как да си направим бърза шарена туршия
02.11.25 23:15
13904
Как се приготвя печена тиква по турски
31.10.25 23:30
70177
Лесен и бърз начин за приготвяне на кисело зеле в буркан
30.10.25 23:15
9676
Акценти
Виж всички
По-голяма ледена пързалка ще радва пловдивчани тази година
04.11.25 13:00
5283
Силно земетресение в Гърция се усети и в Пловдив
05.11.25 09:33
24925
„Умни” гривни следят самотни възрастни хора в Пловдив
04.11.25 20:00
4232
Темите на Traffic News
Вирус с дълъг възстановителен период върлува в Пловдив
25.10.25 14:00
56755