Зеленчуковите шишчета са вкусни, леки и различни. И определено заслужават твоето внимание. Особено след „Голямото преяждане“ през празниците. Ето как да ги приготвите:
- моркови 2 броя
- патладжан 1 брой
- тиквички 1 брой
- гъби 10 броя
- царевица 2 броя
- соев сос 5 супени лъжици
- зехтин – 5 супени лъжици
Начин на приготвяне:
- Първата стъпка от рецептата за зеленчукови шишчета със соев сос е подготовката на самите зеленчуци. Измийте и почистете всички зеленчуци. Използвайте предварително сварена царевица, която нарежете на колелца. За шишчетата използвайте горната, по-дебела част на морковите. Тиквичките нарежете на колелца, като изберете по-тънки тиквички. Същото важи и за патладжана. Отстранете основата на гъбите.
- В голяма купа смесете зехтина и соевия сос, като разбъркате добре. Добавете всички зеленчуци и разбъркайте добре с ръце, така че всички зеленчуци да се овалят в маринатата. Оставете зеленчуците да се овкусят за около 10-15 минути. Останалата в купата марината запазете.
- Пригответе барбекюто или загрейте грил-тигана. Нанижете зеленчуците на шиш, като редувате различните зеленчуци. Изпечете шишчетата от всички страни. Преди сервиране, може да намажете шишчетата допълнително с останалата марината за допълнително овкусяване.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Виж всички
Как да си направим бърза шарена туршия
02.11.25 23:15
13817
Как се приготвя печена тиква по турски
31.10.25 23:30
70007
Лесен и бърз начин за приготвяне на кисело зеле в буркан
30.10.25 23:15
9656
Акценти
Виж всички
По-голяма ледена пързалка ще радва пловдивчани тази година
04.11.25 13:00
5259
Силно земетресение в Гърция се усети и в Пловдив
05.11.25 09:33
24639
„Умни” гривни следят самотни възрастни хора в Пловдив
04.11.25 20:00
4164
Темите на Traffic News
Вирус с дълъг възстановителен период върлува в Пловдив
25.10.25 14:00
56697