
Необходими продукти: Начин на приготвяне: Заешките бутчета имат нужда от повече готвене, затова могат да се сложат във фурната, докато се прави заготовката за останалата част от заека с ориз. Бутчетата се измиват и осоляват. Слагат се в тава с малко вода и се пъхат във фурната. Междувременно лукът се почиства и нарязва на ситно. Морковите се обелват и измиват. Нарязват се на кубчета. Чушките се измиват и почистват от семките. Нарязват се на лентички. Изважда се тавата със заешките бутчета. Изваждат се в чиния. В тавата се сипва оризът. Добавят се нарязаните зеленчуци. Добавят се маслините. Сипва се повечко олио. Овкусява се със сол, черен пипер и чубрица. Добавя се вода, а може и 1 буркан бульон, ако имате. Разбърква се. Добавят се заешките бутчета. Пече се до готовност на бутчета, като се следи дали е необходима още течност. Печените заешки бутчета със зеленчуци са готови да ни заредят със сили за деня
Още от категорията

Рецепта за хрупкава ягодова пита

Как лесно да си приготвим крокети със сирена

Как да си направим вкусен десерт: Панакота с кафе
Акценти


Кметът вади на търгове имоти за застрояване за 4 млн. лева




Нов шеф поема Второ РУ в Пловдив


