Класическият американски пай е мечта на всяко дете отвът Тихия океан. Там този десерт е традиция не само за празниците, но и е уважаван начин да посрещнеш някой скъп гост или нов съсед.
АКо се чудите защо този сладкиш е толкова тачен в Америка, просто опитайте да го приготвите и ще се учедите от първо лице. Ето как:
За тестото:
- брашно - 1 ч.ч.
- масло - 200 г
- захар - 3 с.л.
- яйца - 2 бр.
- сол - 1 щипка
- вода - ½ ч.ч.
За плънката:
- боровинки - 1 ч.ч.
- захар - 3 с.л.
Начин на приготвяне:
Брашното се пресява, прави се кладенче и в него се слага нарязаното на парченца масло, солта, захарта, един жълтък и водата и бързо се замесва еластично тесто. Прави се на топка и се оставя в хладилника за 1 час.
Разделя се на две неравни части. По-голямата част се разточва и се слага в тава, като се притиска към дъното и се оформят стенички. Набожда се на няколко места с вилица, отгоре се слага хартия за печене и се покрива с бобови зърна. Пече се 30 минути на 160 градуса.
Бобовите зърна се махат. Боровинките се смесват със захарта и се слагат върху изпечения блат. Другата половина от тестото се разточва и се разрязва на ленти. С тези ленти се прави решетка върху боровинките. Намазва се с разбито яйце и се пече 30 минути на 180 градуса.
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш