Когато следваме нисковъглехидратен режим на хранене или пък кето диета, най-голяма липса усещаме в отсъстващите сладкиши. Точно стремежът да имаме и сладки наслади по време на режима и да направим кето диетата по-вкусна, довеждат до създаването на рецептата за кето крем карамел. Да, липсва карамелът на дъното на купичката, но това не пречи кето крем карамелът да е един чудесен фин вкусен десерт.
Необходими продукти:
готварска сметана - 200 мл
прясно мляко - 300 мл
яйца - 4 броя
ванилии - 2 броя
еритритол - 4 супени лъжици
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за кето крем карамел е подготовката на продуктите. Яйцата следва да са на стайна температура. Разбивате ги добре, заедно с подсладителя и ванилиите, като за целта използвате тел за разбиване или миксер. Добавяте прясното мляко и сметаната, след което отново разбивате до получаване на еднородна смес.
Изсипвате сместа в купички. Поставяте купичките в дълбока тава, в която наливате вода до ръба на купичките. Печете на 160 градуса за около 60-70 минути, като внимавате водата да не завира, за да остане кето крем карамелът гладък. Може да добавяте по някое кубче лед във водата, за да контролирате температурата.
Източник: supichka.com
Още от категорията
Виж всички
Как да си приготвим бърза туршия със зеле
Рецепта за кекс със сини боровинки
Рецепта за домашен чипс от картофи
Акценти
Виж всички
Жалби блокираха проекти за над 40 млн. лв. в Пловдив
Църквата почита Света Анна - майка на Богородица
Приеха бюджета на ДОО за 2026 г. на първо четене