Когато следваме нисковъглехидратен режим на хранене или пък кето диета, най-голяма липса усещаме в отсъстващите сладкиши. Точно стремежът да имаме и сладки наслади по време на режима и да направим кето диетата по-вкусна, довеждат до създаването на рецептата за кето крем карамел. Да, липсва карамелът на дъното на купичката, но това не пречи кето крем карамелът да е един чудесен фин вкусен десерт.
Необходими продукти:
готварска сметана - 200 мл
прясно мляко - 300 мл
яйца - 4 броя
ванилии - 2 броя
еритритол - 4 супени лъжици
Начин на приготвяне:
Първата стъпка от рецептата за кето крем карамел е подготовката на продуктите. Яйцата следва да са на стайна температура. Разбивате ги добре, заедно с подсладителя и ванилиите, като за целта използвате тел за разбиване или миксер. Добавяте прясното мляко и сметаната, след което отново разбивате до получаване на еднородна смес.
Изсипвате сместа в купички. Поставяте купичките в дълбока тава, в която наливате вода до ръба на купичките. Печете на 160 градуса за около 60-70 минути, като внимавате водата да не завира, за да остане кето крем карамелът гладък. Може да добавяте по някое кубче лед във водата, за да контролирате температурата.
Източник: supichka.com
Още от категорията
Сочно шоколадово брауни с ганаш