
Хлебчетата с брашно лимец и песто са самостоятелно и пълноценно ястие. Защото могат да бъдат вкусна закусна, защото могат да заместят дори и обяда, когато си в движение! Хлебчетата с брашно от лимец и песто са истински пълноценна храна – и като хранителни качества, и като вкус.
Необходими продукти:
- бяло брашно 600 грама
- брашно от лимец 600 грама
- вода 300 мл
- захар 1 супена лъжица
- сол 1 1/2 чаена лъжица
- мая 1/2 кубче
- песто 2 супени лъжици
Начин на приготвяне:
- Първата стъпка от рецептата за хлебчета с брашно от лимец и песто е подготовката за квас. В 300 мл топла вода добавете захарта, солта, 1 супена лъжица от брашното и ½ кубче прясна мая и оставете на страна, докато сместа удвои два пъти обема си и втаса.
- Пресейте брашното в голяма купа и втасалата мая. Добавете и приготвеното песто. Омесете тестото, намажето го с олио, покрийте го с целофаново фолио и го оставете да втаса на топло. След като тестото втаса го премесете отново.
- От премесеното тесто оформете хлебчета с желания от вас размер, поставете ги в голяма тава, в която предварително сте поставили хартия за печене, като ги поставите на по-голямо разстояние едно от друго, за да не залепнат едно до друго при печене. Поставете хлебчетата в студена фурна, след което включете фурната на 180 градуса за около 25-30 минути, докато хлебчетата с брашно от лимец и песто, приготвени с мая, придобият апетитна коричка.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Виж всички
Вкусна рецепта за печени патладжани с таханов сос
13.09.25 23:15
5228

Как да си приготвим домашна майонеза
10.09.25 23:31
756

Тайните за перфектно пилешко на скара
03.09.25 23:26
17656