Хлебчетата с брашно лимец и песто са самостоятелно и пълноценно ястие. Защото могат да бъдат вкусна закусна, защото могат да заместят дори и обяда, когато си в движение! Хлебчетата с брашно от лимец и песто са истински пълноценна храна – и като хранителни качества, и като вкус.
Необходими продукти:
- бяло брашно 600 грама
- брашно от лимец 600 грама
- вода 300 мл
- захар 1 супена лъжица
- сол 1 1/2 чаена лъжица
- мая 1/2 кубче
- песто 2 супени лъжици
Начин на приготвяне:
- Първата стъпка от рецептата за хлебчета с брашно от лимец и песто е подготовката за квас. В 300 мл топла вода добавете захарта, солта, 1 супена лъжица от брашното и ½ кубче прясна мая и оставете на страна, докато сместа удвои два пъти обема си и втаса.
- Пресейте брашното в голяма купа и втасалата мая. Добавете и приготвеното песто. Омесете тестото, намажето го с олио, покрийте го с целофаново фолио и го оставете да втаса на топло. След като тестото втаса го премесете отново.
- От премесеното тесто оформете хлебчета с желания от вас размер, поставете ги в голяма тава, в която предварително сте поставили хартия за печене, като ги поставите на по-голямо разстояние едно от друго, за да не залепнат едно до друго при печене. Поставете хлебчетата в студена фурна, след което включете фурната на 180 градуса за около 25-30 минути, докато хлебчетата с брашно от лимец и песто, приготвени с мая, придобият апетитна коричка.
Изпрати на приятел:
Още от категорията
Есенна рецепта за спагети със сос от тиква
22.11.24 16:08
486
Православната църква почита днес Свети Мартин
22.11.24 16:08
1340
Рецепта за вкусни сладки с ябълки и канела
22.11.24 16:08
13906
Акценти
Бог Дионис посреща любителите на хубавото вино в Пловдив
22.11.24 16:08
352
За пети път: Не избраха председател на Народното събрание
22.11.24 16:08
1362
Полицията в Пловдив издирва мъж, заподозрян в кражба
22.11.24 16:08
5224
Пореден случай на скорпион, открит в дома на пловдивчанин
22.11.24 16:08
5606
Спират светофари на кръстовище в Смирнеснки заради ремонт
22.11.24 16:08
1869