Може би това е най-лесната рецепта за бисквитена торта! А може би освен най-лесната бисквитена торта, бисквитената торта с тахан халва е и най-вкусната бисквитена торта. Толкова лесна за приготвяне, толкова неочаквана като вкус! Ако обичате лесните, практични и вкусни сладкиши, то не пропускайте да опитате тази рецепта.

 

Необходими продукти:

обикновени бисквити - 180 грама
тахан халва - 300 грама
прясно мляко - 80 мл
краве масло - 2 супени лъжици
бадеми - 4 супени лъжици (смлени)

Начин на приготвяне: 

Първата стъпка от рецептата за бисквитена торта с тахан халва е изборът и подготовката на халвата, пише supichka.com. Може да ползвате всякаква тахан халва - както обикновена, така и какаова, или пък смесена. Нарязвате халвате на дребни паррчета. В касетора или малка тенджера слагате прясното мляко да заври на котлона, след което към него добавяте и халвата. Бъркате на много слаб огън, докато се получи хомогенна смес, която не трябва да завира. Сваляте от котлона, добавяте кравето масло и разбърквате добре.

В подходящ правоъгълен съд започвате да редите тортата. Слагате един ред бисквити, поливате в топлия крем, след което следващ ред бисквити и крем, и така, докато свършват, като задължително завършвате с крем. Не е нужно да потапяте бисквитите в течност, тъй като те веднага омекват от топлия крем.

Оставяте наредената бисквитена торта с тахан халва да престои няколко часа на студено, докато стегне. Накрая поръсвате със ситно нарязаните или натрошение бадеми, които може да замените с други ядки по ваш вкус.

 

 

 

Снимка: supichka.com